nedeľa, 15 október 2017 14:57

V Rožňave sa uskutočnila slávnosť Zasvätenia Rožňavskej diecézy Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie

Napísal(a) M. Kupčo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Z histórie: V roku 1915 zažili tri deti v portugalskej Fatime mimoriadnu udalosť. Keď pásli svoje ovečky, zjavil sa im anjel. Deti si nevedeli vysvetliť čo to je, ale anjel sa im prihovoril a zjavil sa im ešte niekoľkokrát. Deti sa s ním vždy rozprávali, on im prikazoval, aby sa stále modlili ruženec a na poslednom stretnutí im povedal, že ich pripravuje na stretnutie s Pannou Máriou. Tak sa aj stalo. V nedeľu 13.5.1917 sa deťom zjavila Panna Mária, ktorá sa im následne zjavovala vždy 13. deň v mesiaci a prinášala im rôzne posolstvá.

Po mnohých takýchto udalostiach a následných stretnutiach už nielen s deťmi ale aj množstvom veriacich sa nakoniec toto miesto stalo pútnickým. Od toho času uplynulo už 100 rokov.

Súčasnosť: dňa 14.10.2017 zažila Rožňava a celá Rožňavská diecéza ďalšiu významnú udalosť po návšteve pápeža Jána Pavla II. Konala sa tu totiž slávnosť Zasvätenia Rožňavskej diecézy Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie.

Už od ranných hodín sa Námestie baníkov zapĺňalo pútnikmi zo širokého okolia. Pripravený bol bohatý duchovný program, ktorý prenášala TV Lux, rádio Lúmen a taktiež domáca RVTV. Samotný úkon sa začal Fatimskou pobožnosťou a svätou omšou. Prítomným sa prihovoril aj primátor mesta Rožňava p. Pavol Burdiga a potom nasledoval samotný akt zasvätenia.  
Pre návštevníkov boli zabezpečené toalety, pitná voda, lekárska služba prvej pomoci, hasiči a hliadkovala aj polícia. Pútnici sa tešili nielen samotnej udalosti, ale aj výbornému počasiu a v podvečer odchádzali domov spokojní.
Ing. Milan Kupčo

 

 

Čítať 1716 krát Naposledy zmenené nedeľa, 15 október 2017 15:17

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!