utorok, 07 november 2017 22:57

Vynovenému kinu v Revúcej do tretice všetko dobré

Napísal(a) Barbora Vrabcová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Aj toto by sme mohli zapriať vynovenému kinu v Revúcej, keďže tento rok sa udiali ďalšie zmeny, ktoré, dúfame, budú lákať nových divákov na filmové projekcie. Po minuloročnej digitalizácii, ktorá vdýchla druhý dych nášmu mestskému kinu, prišla na rad renovácia interiéru. Modernizácia sedadiel Kino Klub Revúca stála 77 738,40 eur. Z finančných prostriedkov Audiovizuálneho fondu sme cez projekt získali dotáciu vo výške 30 000 eur a ďalšie dofinancovanie zabezpečilo mesto Revúca sumou 47 738,40 eur.

ra kino sed 1V tejto sume bola zahrnutá technická úprava hľadiska a výmena sedadiel. Výmenou sedadiel, znížením ich počtu z pôvodných 412 na 352 a znížením počtu radov z 15 na 13 sa zvýšil komfort sedenia a lepší prechod v rade.

Pristúpili sme aj k celkovej úprave sály výmenou podlahovej krytiny a novým náterom stien a stropu, ktoré boli naposledy maľované pred 30-timi rokmi. Túto časť rekonštrukcie plne zabezpečilo finančnými prostriedkami mesto Revúca.

Tí z Vás, ktorí si nové sedačky už na vlastnej koži vyskúšali vedia, že sú pohodlnejšie a priestrannejšie. Mysleli sme, samozrejme, aj na našich najmenších divákov a preto sú pre deti v zadnej časti divadelnej sály dokúpené podsedáky, ktoré výškový rozdiel starých a nových sedadiel vyriešili. V septembri sa sedelo už na nových sedačkách a návštevníci filmu Čiara, ktorí mal u nás premiéru 3.9.2017 boli prví, ktorí tieto sedačky vyskúšali.

ra avfond 1Celková návštevnosť kina rastie, čo je isto podmienené viacerými faktormi, zaujímavé tituly, väčšie povedomie o zdigitalizovanom kine, propagácia a celkový marketing a v neposlednom rade modernizácia, ktorou sála v tomto roku prešla, a teda aj celková kvalita sedenia.

Veríme, že tieto zmeny budú naďalej pozitívne ovplyvňovať návštevnosť kina v Revúcej.

Barbora Vrabcová

 

Čítať 1600 krát Naposledy zmenené nedeľa, 12 november 2017 15:24

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!