pondelok, 05 február 2018 19:07

Obrázky z februárovej zimy na Gemeri po jej najnovšej nádielke

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Prvý deň tohto týždňa sa niesol na sociálnej sieti v znamení snehových nádielok. Horliví fotoamatéri sa predbiehali, kto sa preukáže najzaujímavejším záberom z miesta svojho bydliska. Na ich uverejnenie som však nemal veľký výber. Väčšinou sa takéto obrázky s veľkým množstvom snehu zamerali iba na dvory, alebo blízke okolia domov. Škoda. Chýbala ozajstná kvalita nielen záberu, ale aj jeho prevedenia. Ako keby sa autori snímok báli vyjsť ďalej od svojej parcely. Podľa našej centrálnej spravodajskej agentúry, ktorá iba stručne informovala o našom regióne  a konštatovala, že "Snehová búrka zasiahla v pondelok (5.2.) od skorého rána do poludňajších hodín oblasť Silickej planiny v Rožňavskom okrese.

V oblasti Gemera, od Henckoviec až po Domicu a od Plešivca až po Hrhov, v dôsledku toho napadlo 15 až 30 centimetrov nového snehu. Informovala o tom Správa ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK), ktorej pracovníci zasahovali pri zabezpečení prejazdnosti ciest. 

"Od rána bolo v tejto oblasti nariadených 29 výjazdov posýpačov na opakované prepluhovanie a následný posyp ciest. Na výpomoc Gemerčanom bolo vyslané aj posýpacie vozidlo z Čane. Cesta cez horský priechod Soroška bola ráno udržiavaná za asistencie polície, ktorá na dobu posypu a odpluhovania snehu z vozovky celý úsek v protismere údržby uzavrela a púšťala len vozidlá 'v závese' za posýpačmi," uviedla autorke správy Kataríne Bačovej technicko-prevádzková námestníčka riaditeľa SC KSK Zuzana Fejesová. Len na horskom priechode Soroška boli podľa nej nasadené paralelne tri posýpače, ktoré opakovane zabezpečovali prejazdnosť úseku.

Popoludní sú všetky cesty v Košickom kraji zjazdné, prevažne mokré, vo vyšších polohách sa môže nachádzať kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov.

MG od

 

Čítať 2845 krát Naposledy zmenené streda, 07 február 2018 22:53

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!