utorok, 09 október 2018 11:34

Objavme text v pesničkách

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a Divadlo Theátrum Rožňava pripravuje pre deti základných škôl podujatie pod názvom „Spievané písmenká.“ Stretnutie sa bude konať vo štvrtok 11.10. 2018 o 9:00 hod. v priestoroch knižnice na ul. Lipová č. 3 v rámci projektu Tajomstvá v literatúre II., ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu. Theátrum je malé autorské divadlo. Vychádza z potreby samostatnej tvorby a zúročuje viac ako dvadsať rokov skúseností na profesionálnych divadelných scénach.

2018 10 11 SPIEVANÉ PÍSMENKÁJeho predstavenia sú venované prevažne deťom. „Deti vnímajú srdcom, preto tvoríme pre nich všetko s láskou. Naším cieľom je priniesť predstavenia, ktoré deťom umožnia prežiť rôzne emócie, ktoré ich naučia žiť príbehom a neostať ľahostajným voči tomu, čo sa im odohráva pred očami,“ rozhovoril sa Peter Szöllös, zakladateľ divadla a dodal „V knižnici predstavíme poéziu v slovenskej tvorbe pre deti, budeme pracovať s textom a hudbou, niečo si prečítame i zaspievame. Bude to veselé dopoludnie, na ktoré sa už veľmi teším.“

Napriek tomu, že podujatie sa bude konať pre detského diváka, tvorcovia nenechávajú nikdy nič na náhodu. Deti sú svojou úprimnosťou a spontánnosťou najnáročnejšími divákmi, ťažko pred nimi čokoľvek skryť. „Spievané písmenká“ sa budú konať vo štvrtok 11.10.2018 v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3 v dopoludňajších hodinách. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk, ktorý je aj hlavným partnerom projektu.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1095 krát Naposledy zmenené nedeľa, 14 október 2018 20:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!