štvrtok, 23 marec 2023 10:22

Pozývame na divadelné podujatia Gemersko-malohontského osvetového strediska v najbližších dňoch. Doporučený

Napísal(a) D. Kišáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Detská divadelná Revúca

Gemersko-malohontské osvetové stredisko – kultúrna inštitúcia Banskobystrického kraja usporiada 24. marca 2023 regionálne kolo postupovej súťaže detskej dramatickej tvorivosti Zlatá priadka s názvom Detská divadelná Revúca. Súťaž sa koná už tradične v priestoroch Mestského kultúrneho strediska v Revúcej. V rámci súťažnej prehliadky sa porote a divákom predstavia detské divadelné súbory z Rimavskej Soboty, Revúcej a Jesenského.

Súčasťou podujatia sú aj hodnotiace rozborové semináre, prostredníctvom ktorých majú účinkujúci možnosť získať odbornú spätnú väzbu, ako aj cenné rady do ďalšej činnosti. Sprievodným podujatím je vyhodnotenie výtvarnej súťaže Divadlo očami detí a vernisáž výstavy súťažných prác.

Realizáciu podujatia finančne podporili Národné osvetové centrum Bratislava a Banskobystrický samosprávny kraj.

rs vyrez Plagát Lojkov 2023 2Lojkov divadelný festival

 

Gemersko-malohontské osvetové stredisko, kultúrna inštitúcia Banskobystrického samosprávneho kraja, usporiada v sobotu 25. marca 2023 regionálnu súťaž a prehliadku divadelných súborov Lojkov divadelný festival v Dome osvety v Rimavskej Sobote. Divadelný festival je regionálnym kolom postupovej súťaže a prehliadky neprofesionálneho divadla dospelých Belopotockého Mikuláš a neprofesionálneho divadla mladých FEDIM.

Porote a divákom sa predstavia dva divadelné súbory dospelých: o 16,00 ako prvý Divadelný súbor DIVOSUD s inscenáciou Vdovy (réžia Ľubomír Šárik, autor predlohy Ákos Kertész) a o 19,00 Divadlo Havran pri ZUŠ v Rimavskej Sobote s inscenáciou Tak to napíš, zlatíčko! (réžia Katarína Smaczna, autor predlohy Vlado Mores). Divadlo mladých reprezentuje na prehliadke rimavskosobotská Alterna, fungujúca pri Základnej umeleckej škole, ktorá vystúpi o 18,00 s inscenáciou Nič (réžia Marian Lacko, ktorý je aj autorom predlohy na motívy textov Daniila Charmsa, Etgara Kereta, Daniela Heviera, Lawrence Ferlinghettiho).

Súčasťou prehliadky je aj rozborový seminár. Realizáciu podujatia finančne podporili Národné osvetové centrum Bratislava a Banskobystrický samosprávny kraj.

Mgr. Darina Kišáková

 

Čítať 391 krát Naposledy zmenené piatok, 24 marec 2023 20:55

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!