piatok, 28 júl 2023 09:15

V parku s knihou * Rozlúčka s družinármi v parku  Doporučený

Napísal(a) L. Osvaldová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Spoza okien našej Obecnej knižnice v Gemerskej Polome sa na nás usmievali prvé letné lúče slnka. Počasie hlásilo príchod leta a vytúžených letných prázdnin. A my sme sa ešte ani nerozlúčili s našimi čitateľmi zo základnej školy. Hneď sme vzali do rúk mobilné telefóny a dohodli stretnutie s družinármi. 

Počasie ako vyšité nám vnuklo nápad rozlúčiť sa v parku pri škole. Tak sme zbalili rozprávkové knihy, farbičky, papiere a poďho do parku. Pre deti sme si pripravili stanovištia, kde sme preverili ich zručnosti, znalosti, ale aj orientáciu v priestore. Podelili sa podľa tried a pre lepšie rozoznanie sa deti označili veselými pečiatkami na ruky. Hneď pri štarte za dobrodružstvom deti zistili, že sa musia orientovať podľa šípiek, zopakovať si ktorá ruka je ľavá a ktorá pravá, aby sa dostali na všetky pripravené stanovištia. Na prvom si urobili otlačok listu a kôry. Druhé stanovište vyžadovalo napísanie názvov štyroch slovenských rozprávok.

gp druzinarky 11 20230614 140758Rozdiel medzi zeleninou a ovocím si preverili pri treťom stanovišti. Pri poslednom stanovišti sme si zopakovali všetky pravidlá, ako sa správne staráme o knihy. Špeciálna úloha patrila našim šikovným štvrtákom. Pripravili dramatizáciu rozprávky podľa knihy ,,Dedko repku zasadil". Úlohy sa chopili hneď v prvej chvíli. Rozdelili si postavy, naučili sa krátke texty a všetkým nám zahrali divadielko na doskách pódia. Za ich šikovnosť ich odmenili kamaráti a pani vychovávateľky veľkým potleskom. 

Na záver nášho stretnutia sme čítali z nových kníh a predstavili si interaktívnu knihu, ktorá sa číta pomocou stiahnutej aplikácie do mobilného telefónu. Kniha mala veľký úspech, pretože pri načítaní značiek vyskočila na nás červená čiapočka a mala pripravené rôzne úlohy, ktoré deti plnili ťukaním na displej mobilu. 

FPU logo 4Ďakujeme pani družinárkam, ktoré pripravili a priviedli deti na stretnutie, našej pani knihovníčke Danke, ktorá má stále plnú hlavu nápadov a ako mihnutím čarovného prútika zorganizuje celý scenár každého stretnutia. 

I keď sme sa na začiatku nášho stretnutia obávali búrky, a vietor nám rozfukoval papiere s úlohami, prežili sme krásne popoludnie. Veríme, že každému z nás tento strávený čas prinesie pekné spomienky.  

 

Lucia Osvaldová

Foto: D. Červenáková, L. Osvaldová

 

Čítať 297 krát Naposledy zmenené piatok, 28 júl 2023 10:41

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!