sobota, 18 november 2023 16:35

Gemerskú podkovičku "kuli" dvanástykrát v Revúcej Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Dvanásty ročník si zapísal detský folklórny festival pod názvom Gemerská podkovička, ktorý sa uskutočnil v piatok 10. novembra 2023 v Metskom kultúrnom stredisku v Revúcej. Podkovičku má „pod palcom“ Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote a tohto roku sa naň do centra stredného Gemera pripravilo šesť detských súbor z okresov Revúca a Rimavská Sobota. 

Dozvedeli sme sa, že festival organizátori rozdelil na niekoľko častí. Dopoludnia sa účastníkom festivalu venovali učitelia tanca z Hriňovej a Klenovca na tvorivých dielňach. Popoludní zase na niektoré remeselné techniky dohliadali známi lektori GMOS.

V hlavnej časti programu, ktorý sa začal o 17-ej hodine sa na javisku divadelnej sály postupne predstavili speváčka Dominika Jakubejová z Revúcej, Detský folklórny súbor Lykovček z Revúcej s vedúcimi Alenou Ďurkovičovou, Mariannou Poprockou a Natáliou Poprockou.

ra podkovicka 84

Po nich divákov svojím vystúpením potešil DFS Hájiček z Rimavskej Soboty a jeho vedúci Andrea a Peter Haásovci a pedagogička Lenka Vilhanová.  Ako ďalší súbor vystúpil DFS Hájik z Rimavskej Soboty s vedúcou Andreou Haásovou. Program spestril tiež DFS Čížiček z Tisovca so svojou vedúcou Patríciou Cavarovou. Na festivale sa ďalej predstavili: DFS Zornička z Klenovca a vedúci Jaroslav Zvara, DFS Zrkadielko z Hnúšte a vedúce Michaela Hroncová a Martina Stejskalová. Program vyplnil tiež DFS Hviezdička z Hriňovej a vedúci Milan Obrtal, Jana Borošová. Na pódiu nechýbal ani mladý gajdoš Matúš Poprocký, ktorý sa tomuto umeniu priúčal v rámci projektu Čarovná studnička. 

Projekt z verejných zdrojov podporil aj Fond na podporu umenia.

(Zdroj: internet)

 

MG od 

Fotografie: Peter Poboček

 

 

Čítať 220 krát Naposledy zmenené nedeľa, 19 november 2023 16:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!