pondelok, 04 marec 2024 10:37

Hra na celý život – Výstava nominanta na Oscara v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, a BIBIANA, medzinárodný dom umenia pre deti pripravili pre širokú verejnosť putovnú výstavu Hra na celý život maďarského animátora, tvorcu filmov a pedagóga Gézu M. Tótha

Géza M. Tóth pôsobí od roku 1992 ako filmový režisér. Nakrútil niekoľko úspešných krátkych filmov. Jeho diela boli uvedené na viac ako 250 medzinárodných filmových festivaloch a získali takmer 120 ocenení. 

Krátky animovaný film Maestro z roku 2005 bol nominovaný na Oscara za najlepší Krátky animovaný film Americkej filmovej akadémie. Je producentom takých seriálov pre deti ako Berry and Dolly a The Kuflis.

2024 03 04 plagát Hra na celý život„Výstava je sprievodným podujatím XVI. Bienále animácie Bratislava – BAB 2022, medzinárodného festivalu animovaných filmov pre deti. Vystavené diela sa snažia sprostredkovať zážitok z pohyblivých obrázkov animovaných filmov, originálnych scénografií k operným predstaveniam,“ približuje Karin Hudecová z BIBIANY, medzinárodného domu umenia pre deti.

Pozývame deti i dospelých do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave na Lipovej ulici 3 na výstavu Hra na celý život. Verejnosti bude prístupná v rámci výpožičných hodín knižnice od 4. marca 2024 do 10. apríla  2024. Vstup je voľný.

 

Tatiana Bachňáková

Čítať 151 krát Naposledy zmenené utorok, 05 marec 2024 22:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!