×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/matica/klub
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/matica/moldava
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/matica/klub
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/matica/moldava
streda, 28 september 2011 18:09

Matičné popoludie s dôchodcami v Rožňave má už svoju krásnu tradíciu Doporučený

Napísal(a) Z.H.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Matičné popoludnie dňa 27.9.2011 v Klube dôchodcov v Rožňave sa už stalo krásnou tradíciou. Naše staré mamy  potešili svojím vystúpením súrodenci, ktorých práve stará mama aj rodičia podporujú v rozdávaní radosti iným. Rodina Hlaváčova z Gočova sa snaží zachovávať tradície ľudového spevu a pri prvých tónoch  vycifrovaných  na husliach v podaní najmladšej generácie Marienky a Ondríka sa na tvárach prítomných dôchodcov usadil úsmev a sem-tam aj slzička od dojatia. 
V duchu matičnej myšlienky pokračovala aj zaujímavá prednáška o pripomenutí si 150. výročia Memoranda národa slovenského v prednese pracovníka Matice slovenskej Mateja Ladu.


V ďalších minútach riaditeľka Domu Matice slovenskej v Rožňave Zlatka Halková informovala prítomných o ozdravných procesoch v Matici slovenskej, o napredovaní matičnej činnosti v celom okrese, o aktivitách na najbližšie obdobie,  ponúkla  pomoc pri organizovaní 40.výročia založenia Klubu dôchodcov. Predsedníčka Klubu pani Ruženka Kostelníková okrem vrelého poďakovania za celé popoludnie pripojila aj básničku a ako býva zvykom  na záver spoločným spevom ukončila pekné stretnutie.
Text: ZH
Foto: Erika Patináková

{gallery}kultura/matica/klub{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2383 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!