×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/divadlo/10
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/divadlo/10
streda, 29 september 2010 16:58

Mestské divadlo Actores z Rožňavy v mesiaci október na javisku doma i na zájazdoch Doporučený

Napísal(a) MG + OD
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Herci Mestského divadla Actores v Rožňave sa so svojou úspešnouinscenáciou v októbri predstavia aj na divadelnej prehliadke v DK v Pezinku.Mestské divadlo Actores v Rožňave, ktoré začalo tejto jesene svoju 16 –tu divadelnú sezónu, pripravilo pre svojich divákov bohatý program. Vyplýva to z ich plánu predstavení a podujatí na mesiac október 2010. Stáli návštevníci divadla už vedia, že jeho program tvoria tak inscenácie, ktoré pripravili herci jeho divadla na domácej scéne, hostiteľské divadlá, ktoré na ich javisku pravidelne vystupujú, ako aj zájazdy divadla Actores, ktoré absolvujú po divadelných javiskách na Slovensku. Pozrime sa preto, s čím sa predstavia rožňavskí divadelníci na domácom i zájazdových javiskách v tomto mesiaci:
Dňa 24. októbra sa predstaví divadlo Actores v prvej premiére

muzikálom pre deti Pipandelo, ktorý napísala Tatiana Masníková na motívy rozprávok Márie Ďuríčkovej. Je v ňom stvárnený príbeh o hlúposti, pýche, horlivosti, ale aj láske krásnej čarodejnice a Pipandela.
Október bude bohatý aj vystúpeniami hosťujúcich divadiel. Tak napríklad Divadlo bez opony z Banskej Bystrice sa 2. októbra predstaví mladým divákom hrou O vlkovi, ktorého rozboleli zuby;  Divadlo Thália z Košíc ponúkne 7. októbra muzikál Niekde v Európe/ Valahol Európan. Príbeh sa odohráva koncom druhej svetovej vojny, kde hlavnými hrdinami sú deti – tuláci, ktorí sa potuľujú, drancujú, hľadajú jedlo. Dňa 25. októbra budú v divadle koncertovať bratia Honza a František Nedvědovci, ktorí sa na rožňavskom javisku predstavia spolu po prvýkrát.
Divadlo Actores okrem toho čaká počas októbra program vyplnený vlastnými zájazdami. Potulným kabaretom sa predstavia 1. októbra v DK Klenovec, v DK Veľký Krtíš vystúpia 4. októbra dvakrát, v DK Šahy 5. októbra , 6. októbra v DK Vikartovce, 8. októbra v  DK Lučenec, 26. októbra v DK Dolný Kubín, 27. októbra v  DK Tvrdošín a 28. októbra v DK Námestovo.
Taktiež vystúpia 14. októbra s hrou STRETNÚŤ TEBA BOLO KRÁSNE v DK Hurbanovo a 15. októbra s tou istou inscenáciou sa predstavia na divadelnom festivale v DK Pezinok.
Bližšie sa o jednotlivých predstaveniach dozviete na priloženom plagáte.
Maj Gemer - Ondrej Doboš

{gallery}kultura/divadlo/10{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2525 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!