×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/hrad/muran
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/hrad/muran
sobota, 10 marec 2012 20:34

Na hrade Krásna Hôrka zhoreli všetky strechy, vrátane interiéru horného gotického hradu Doporučený

Napísal(a) webnoviny
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Hrad Krásna Hôrka, najkrajší stredoveký hrad zo 14. storočia, zachvátil 10. marca 2012 napoludnie obrovský požiar. Na hrade zhorela celá strecha a horiace strešné trámy sa prepadli do interiéru. Aj napriek enormnej snahe sa hasičom strechy pokryté dreveným šindľom nepodarilo zachrániť. Zhoreli všetky strechy, vrátane interiéru horného gotického hradu. Ostatné vnútorné časti hradného areálu sú zadymené a nie je ešte možné určiť definitívny rozsah škôd. Okolie hradu zabezpečuje polícia, v hrade by sa údajne mohli nachádzať výbušné látky.
Požiar hradu Krásna Hôrka sa hasičom podarilo lokalizovať o 15:15. "Požiar je lokalizovaný, no je tam ešte veľa roboty. Hasiči tam budú

zrejme až do rána,“ povedal dôstojník operačného strediska rožňavských hasičov Stanislav Peti.
Polícia už má okruh podozrivých, ktorí môžu stáť za požiarom hradu Krásna Hôrka.
V nedeľu ráno bude opäť zasadať krízový štáb a rezort obrany predpokladá, že opäť požiada o poskytnutie ďalších vojakov. Večer potom nastúpi do služby Raketometný oddiel z Rožňavy, ktorý vystrieda profesionálov z RCHBO útvaru.
Vojaci majú poľnú výstroj a prilby v prípade narušenia statiky múrov vyhoreného hradu. Armáda zasahovala aj pri hasení požiaru v priebehu dňa. Na mieste bola cisterna na vodu a z Prešova do menej ako hodiny od prvej výzvy Hasičského a záchranného zboru priletel vojenský vrtuľník Mi-17, ktorý bol k dispozícii. V pohotovosti bol aj druhý vojenský stroj.

{jcomments on}

Čítať 2298 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!