piatok, 19 december 2014 10:23

Predvianočná atmosféra v Galérii Baníckeho múzea

Napísal(a) Gabriella Badin a Anna Lachová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv bm SAM 3146aAdvent je obdobím čakania a prípravy na Vianoce. Práve preto už tradične pri tejto príležitosti vytvárame priestor na predvianočné tvorivé dielne pre základné školy, kde si deti môžu vyrobiť svoj vianočný darček resp. vianočnú ozdobu. V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave je vždy na tento účel k dispozícii starostlivo pripravená miestnosť a viaceré tvorivé zamestnania, z ktorých si pani učiteľky môžu vybrať podľa veku a zručnosti detí. Tento rok sme pripravili anjeličkov z filcu, vianočné ozdoby vyrábané technikou vitráže, sviečky z včelieho vosku a vianočné pohľadnice z farebného papiera.
Počas tvorivej práce sme deťom rozprávali o adventných a vianočných zvykoch či poverách. Niektoré nám prezradili, aké darčeky by si priali, ale boli aj také, ktoré sa pochválili, čo samy pripravujú pre svojich blízkych pod stromček. 

S radosťou sme sa dozvedeli, že niekde sa dostanú pod stromček aj darčeky vyrobené v galérii, alebo sa stanú ozdobami na školských predvianočných

slávnostiach. 

Pre naše múzeum sú tvorivé dielne veľmi dôležité, keďže sú súčasťou dlhodobej spolupráce so školami v okrese. Tešíme sa, že sú tieto naše aktivity mimoriadne obľúbené medzi školskou mládežou a preto sme aj tento rok museli pôvodne týždňovú akciu predĺžiť o celý ďalší týždeň. Zúčastnili sa všetky rožňavské školy a všetci odchádzali viditeľne spokojní a s radosťou na tvári.
Gabriella Badin a Anna Lachová

 [cincopa AYOAmJMpzHD6]

 

 

Čítať 1972 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!