×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/betliar/cmb
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/betliar/cmb
pondelok, 23 september 2013 11:43

Prvé "tunelovanie" Petra Nagya na koncerte pod Homôlkou v Slavošovciach Doporučený

Napísal(a) Michal Terrai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Už v piatok zrána sa pripravovalo a riešilo, čo ako, kde a podobne, čo kde bude umiestnené, aby malo správnu polohu a neprekážalo účastníkom, ktorých sme mohli tento rok pri tuneli pod Homôlkou v Slavošovciach privítať. Dvadsiaty september 2013 bol práve deň, ktorý bol tento rok naplánovaný pre uskutočnenie opakovaného milého podujatia - koncertu pri tuneli. Áno pri tuneli, ktorý bol plánovaný pre dopravu, spájanie koľajovou traťou dvoch obcí, dvoch krajov, ale žiaľ na tento účel nikdy neslúžil. Presne, je to tunel pod Homôlkou v Slavošovciach.
Hlavný organizátor Lesné družstvo Slavošovce a jeho výkonný riaditeľ pán Rudolf Pažítka, st., pripravili spolu s pracovníkmi družstva a ostatnými dobrovoľníkmi, tiež v spolupráci s Obcou Slavošovce, aj tento rok výborné prostredie a náladu, ktorú urobili práve pozvané skupiny, ktoré sme tam mohli počuť a vidieť.
Ako prvá vystúpila skupina Betliarske vidly, ktorá zahrala svoju kántri hudbu. Ale táto skupina sa nedala zahanbiť ani vtedy, ak doprevádzali hudbou folklórnu umelkyňu pani Máriu Brdársku z Rejdovej

s folklórnymi piesňami v kántri štýle. Ich spev a hranie spríjemnili svojim tancom tanečnice – žiačky zo ZŠ P. Dobšinského zo Slavošoviec. To bolo veľmi pekné pre oko a ucho diváka. Diváci im samozrejme za hudobný vstup vrelo a s potešením zatlieskali.
Z dôvodu časovej tiesne museli nastať programové zmeny, aj priestorové a časové, práve pre vystúpenie skupinu Sexit. Svoj hudobný vstup odohrala na zemskom povrchu, teda nie v tuneli, ako bolo v pláne, ale na povrchu zemskom, aby sme si ich užili viac, dlhšie, bez rôznych časových prieťahov. Niektorí diváci sa so skupinou Sexit vyžívali v ich piesňach, hudbe, ale aj v samotnom ich speváckom osobnostnom obsadení. Prišli si na svoje a spolu si zaspievali.
Po ukončení vystúpenia skupiny Sexit nám ešte zaspievala svoje skladby skupina Betliarske vidly. A už tu bol pokročilý čas, začalo sa aj stmievať, ale počasie nám vydržalo po celý deň príjemné a nepršalo. Naozaj sme sa z toho tešili. Keďže program pokračoval, presunuli sme sa do tunela a vychutnali sme si koncert, hudbu a spev ďalších skupín. Vystúpila skupina, ktorá k nám prišla až z Prešova, Marián Kuľhavý a FEST (classic rock band). Bolo to výborné tvrdšie vystúpenie, kde diváci svoju vďaku prejavili potleskom.
No prišla hodina H, kedy k tunelu dorazil „autom“ so skupinou Indigo - sám Peter Nagy. Keďže sme museli všetko pripraviť a pomôcť s aparatúrou, mali chvíľku na oddych a na prípravu, a potom prišlo vystúpenie. To už vrelo, keď striedal Peter známu skladbu za skladbou a účastníci sa pridali a spievali s ním. Bolo príjemné pre organizátorov vidieť ako sa všetci bavia a tešia z tejto príjemnej akcie a výborného ukončenia dňa. Čas ubiehal, a zrazu tu bolo neskoro večer, kedy sa musel Peter Nagy aj so svojou skupinou Indigo poslednou skladbou rozlúčiť a poďakovať za príjemné publikum, výbornú atmosféru v netradičnom podzemnom prostredí fascinujúceho tunela.
Všetko dopadlo na výbornú. Organizátor, môže akciu hodnotiť za úspešnú, bez úrazu a nepríjemných udalostí. Tešíme sa spoločne na budúce príjemné akcie, ktoré sa budú konať opakovane aj pri tuneli.
Text: Mgr. Michal Terrai

Foto: autor + Bibiana Bystrenová

MAJ GEMER: Podľa aj iných informácií na koncerte Petra Nagya sa v tuneli zabávalo vyše 500 divákov a ako sám spevák Peter Nagy pre média spomenul, v tuneli vystupoval po prvýkrát a veľmi sa mu to pozdávala aj akustika tunela, keď zdôraznil: „Tunel je mojou premiérou. Akustika je tu asi najlepšia, lebo tunel sa správa ako trúbka. Divákom som ponúkol multidimenzionálny koncert.“ Peter Nagy si za tento koncert v tuneli nenárokoval ani honorár. Výťažok zo vstupného tak poputuje na zalesnenie okolitých lesov postihnutých ešte nedávno víchricou.

Čítať 3245 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!