streda, 25 marec 2015 18:32

Štvrtá regionálna prehliadka amatérskej a nezávislej filmovej a video tvorby čaká na víťazov

Napísal(a) GMOS
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rs cineama 2015 aŠtvrtá regionálna prehliadka amatérskej a nezávislej filmovej a video tvorby sa 27. marca 2015 o 17.00 uskutoční v Klubovni Gemersko-malohontského osvetového strediska v Rimavskej Sobote  Prehliadku organizuje Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote. 
V súťažnej časti budú uvedené filmy od autorov Petra Pobočeka z Revúcej, Štefana Bána z Tornale, Otta Nagya, Kristiana Borzyho, Lucie Kupcovej a Michala Šereša z Rimavskej Soboty; tiež filmy od autorských kolektívov zo Základnej umeleckej školy v Rimavskej Sobote, Základnej školy Klokočova v Hnúšti, Základnej školy Vladimíra Mináča v Klenovci, Špeciálnej základnej školy v Klenovci, Špeciálnej základnej školy v Rimavskej Sobote, Detského domova v Rimavskej Sobote a Reedukačného centra v Čerenčanoch. 
V roku 2014 sa uskutočnilo niekoľko filmových tvorivých dielní, ktoré Gemersko-malohontské osvetové stredisko organizovalo v rámci Dňa filmu a divadla v spolupráci s Miestnym kultúrnym stredisko v Klenovci a tiež filmové a audiovizuálne tvorivé dielne, ktoré sa uskutočnili vďaka podpore Ministerstva kultúry Slovenskej republiky a prebiehali v mesiacoch september

a október 2014 v Klenovci a v Rimavskej Sobote. Vzniklo 7 animovaných filmov a všetky sú súčasťou tohtoročnej súťažnej časti prehliadky.

Lektormi filmových a audiovizuálnych tvorivých dielní boli: Jaroslava Jelchová a Zuzana Sojková. Filmy vyšli aj na samostatnom DVD pod názvom "Takto vidím ja".
V súťaži časti prehliadky uvedieme aj dva filmy autorských kolektívov multimediálneho odboru Základnej umeleckej školy v Rimavskej Sobote, ktoré vznikli pod lektorským vedením Mgr. art. Jany Janove. 
Viaceré filmy autorov z okresov Rimavská Sobota a Revúca boli aj minulý rok uvedené na celoslovenskej prehliadke v Bratislave, kde získali dve tretie miesta (Peter Poboček a kolektív detí z Detského domova v Rimavskej Sobote) a tri čestné uznania (Ondrej Šereš, Základná škola Jesenské a Špeciálna základná škola Klenovec).
Veríme, že nasledujúci ročník bude rovnako úspešný a bohatý na filmové zážitky.

GMOS

 

Čítať 1660 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!