utorok, 24 február 2015 15:28

Výstava Vesmír očami detí v Gemersko-malohontskom múzeu

Napísal(a) Elena Lindisová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rs vystava vesmir od aVernisážou sa 25. februára 2015 o 14.30 popoludní v Gemersko-malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote začína výstava pod názvom Vesmír očami detí. Výstava je tradičnou súťažnou prehliadkou detskej výtvarnej tvorby a venuje sa tematike vesmíru. Pripravila ju KHaP M. Hella, Hvezdáreň v Rimavskej Sobote. Odborná porota vyhodnotila najlepšie práce, ktoré postupujú do celoštátneho kola v Slovenskej ústrednej hvezdárni v Hurbanove. Prvé tri miesta v každej kategórii budú ocenené a ceny odovzdané na vernisáži výstavy, ktorá sa uskutoční v priestoroch Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote, 25. februára 2015 o 14.30 hod.
Do súťažnej prehliadky sa zapojili žiaci základných a materských škôl okresu Rimavská Sobota. Celkovo sa zúčastnilo 200 detí z 18 škôl. Porota sa zišla dňa 18. februára 2015 v zložení: predsedkyňa poroty Mgr. Daniela Páneková, členovia Mgr. Ibolya Mihóková a RNDr. Pavol Rapavý. V každej z piatich vyhlásených kategóriách bolo vybratých päť postupujúcich, teda v Hurbanove nás bude reprezentovať celkovo 25 prác. 
Komplexné umiestnenie v jednotlivých kategóriách, spolu s menami autorov jednotlivých ocenených prác je

k dispozícii na výstave i na stránkach Hvezdárne T U ! . Porota v Slovenskej ústrednej hvezdárni v Hurbanove zasadne začiatkom apríla 2015.
Na výstave sú prezentované všetky výtvarné práce.

Tlačovú správu pripravila: Elena Lindisová

 

Čítať 1953 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:05

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!