štvrtok, 15 október 2015 16:04

Jedna zo súčasných hviezd škandinávskeho krimi - Arne Dahl - prinesie do Bratislavy pravé Európske blues

Napísal(a) Drahoslava Mudrochová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Už 20. – 22. októbra 2015 príde do Bratislavy jeden z najlepších autorov škandinávskych kriminálnych románov, literárny kritik a redaktor, ktorý má na konte tucet vynikajúcich kníh – Arne Dahl, jedna zo súčasných hviezd škandinávskeho krimi. Do Bratislavy príde osobne predstaviť v poradí svoju štvrtú knihu, ktorá u nás vychádza pod názvom Európske blues. Škandinávske kriminálne príbehy sa tešia v posledných rokoch takej výraznej čitateľskej obľube, až sa z nich stal priam literárny fenomén. 
Jedným z autorov, ktorý už vyše desaťročie žiari na nebi severského krimi, je aj Arne Dahl, nielen uznávaný spisovateľ, ale aj vážený švédsky kritik a redaktor novín Dagens Nyheter. Na konte má tucet románov, z ktorých dokonca päť s veľkým úspechom sfilmovala televízia BBC. Pozrieť si ich mohli diváci až v 40-tich krajinách po celom svete. 
Na Slovensku zatiaľ vyšli tri jeho romány: Misterioso, Až na vrchol hory a Zlá krv. Všetky sú zo série, ktorá je venovaná Jednotke A – fiktívnej skupine švédskych kriminalistov, ktorí riešia závažné a spletité prípady. Do dnešného dňa sa z tejto série predali vo svete 3 milióny výtlačkov a Arnemu Dahlovi vyniesli niekoľko významných literárnych ocenení

v Nemecku, Dánsku a vo Švédsku. 
Arne Dahl počas októbrovej tlačovej konferencie a besedy so svojimi fanúšikmi predstaví najnovší kriminálny román Európske blues, ktorý ešte len v týchto dňoch prichádza do slovenských kníhkupectiev. Ide o dlho očakávaný bestseller, ktorý už v Nemecku a v Dánsku získal ocenenie za najlepší kriminálny román. Tentoraz budú vyšetrovatelia zvláštnej Jednotky A – Paul Hjelm a Kerstin Holmová – riešiť skutočne netradičnú zápletku a hľadať odpoveď na otázku, čo má spoločné zvláštna poprava muža v štokholmskej ZOO s ôsmimi zmiznutými východoeurópankami a s príšernou vraždou starého židovského profesora. 

Arne Dahl sa na Slovensku zdrží tri dni, počas ktorých sa zúčastní tlačovej konferencie s novinármi, poskytne rozhovory slovenským médiám a na besede pre verejnosť, ktorá bude spojená s autogramiádiou, sa stretne so svojimi fanúšikmi.
Na tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční v stredu, 21. októbra 2015 o 10.00 hodine v Apollo Hotel Bratislava, Dulovo námestie, Bratislava-Ružinov, srdečne pozývame všetkých novinárov. Beseda spojená s autogramiádou za osobnej účasti Arneho Dahla sa uskutoční v ten istý deň, t. j. 21. októbra 2015 v kníhkupectve Panta Rhei Poštová, na ulici Vysoká 2/A v Bratislave.
Drahoslava Mudrochová

 

 

Čítať 3873 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 12:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!