nedeľa, 14 február 2016 18:33

Plesová sezóna s tanečníkmi Happy Dance Revúca

Napísal(a) Bc. Ivana Sviežená
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

ra happy DSC 0103 aPlesová sezóna je v slovenskom ponímaní obdobie FAŠIANGOV. Sú prechodným obdobím medzi zimou a jarou, ktorých koniec však nemá pevný termín. Spravidla sa sezóna začína víkendom po Troch kráľoch a trvá až do Popolcovej stredy „škaredej“.

V minulosti sa plesy nekonali iba počas fašiangov, ale boli aj neoddeliteľnou spoločenskou udalosťou šľachty. Konali sa napríklad, pri korunováciách panovníkov, rodinných oslavách, zásnubách.
Aj tanečníci z tanečného štúdia Happy Dance Revúca sú každoročne neoddeliteľnou súčasťou plesov, bálov i tanečných zábav. Tak tomu bolo aj v tohto roku. Ich precízne tancovanie a ladný krok dokážu v divákoch vyvolať umelecký zážitok, čo patrične ocenia potleskom. Zúčastnili sa takmer všetkých plesov v Revúcej i okolí. Vystúpenie mladých a krásnych súčasných tanečníkov akoby vrátilo čas. Noblesa a elegancia je porovnateľná s rokmi minulými aj vďaka tanečnému štúdiu Happy Dance. Tanec je to, čo nás baví a spája, čo je dôležitý fakt, že krásny a nezabudnuteľný pocit zostáva na oboch stranách - účinkujúcich i plesajúcich.
Bc. Ivana Sviežená

 

 

 

Čítať 3814 krát Naposledy zmenené pondelok, 15 február 2016 15:33
Viac z tejto kategórie: Gemerský ples s Hanáckou mozekou »

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!