utorok, 27 september 2016 11:28

Aj v knižnici je potrebné vedieť, ako sa správať

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Pri príležitosti 65. výročia vzniku Okresnej knižnice v Rožňave a 20. výročia Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave sa v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrnom zariadení Košického samosprávneho kraja,

na Lipovej ul. č.3 v piatok 7.10.2016 o 16:30 hod. uskutoční vernisáž výstavy fotografií fotografickej skupiny X-POZICE Praha v spolupráci s Fotoklubom Pix-XL Rožňava pod názvom „Idiot v knižnici“. Výstava s názvom Idiot v knižnici bola vytvorená pre Knihovnu Akademie věd ČR. Je spoločnou prácou skupiny X-POZICE, voľného združenia fotografov, prispievajúcich na internetový server o fotografii www.paladix.cz.

„Výstava pozostáva zo série humorne inscenovaných fotografií na tému ako sa „správať“ v knižnici. Modelmi sú priamo členovia X-POZICE ktorý sa bravúrne vžili do role jednotlivých „návštevníkov“ knižnice v duchu Dostojevského idiota“ povedal pár slov o výstave Ladislav Viszoczky, Rožňavčan, žijúci už niekoľko rokov v Prahe, ktorý prišiel s nápadom vystaviť zaujímavé fotografie českých fotografov v Rožňave. A čo povedal jeden z členov českej skupiny fotografov X-POZICE? „Ptáte se, jak toto zvláštní téma vzniklo? Naší kamarádce byly prý před časem nabídnuty k darování Dostojevského knihy. Její, pro nás již památná reakce „Věčného manžela bych chtěla, Idiota mám doma“, nás již v roce 2007 inspirovala k prvnímu vzájemnému fotografickému "domácímu úkolu" na téma “Idiot v Knihovně” A čo sa stane, keď taký idiot neostane doma, ale navštívi knižnicu? Odpoveď nájdete na vystavených fotografiách českých autorov.
Vernisáž výstavy, na ktorú Vás srdečne pozývame, sa bude konať v piatok 7.10.2016 o 16:30 hod. v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, Lipová ul. č. 3. Výstava potrvá do 2.11.2016 a záujemcovia si ju môžu prísť pozrieť v rámci výpožičných hodín knižnice. Vstup je voľný.

Výpožičné hodiny :
Pondelok 7:30 – 18:00
Utorok 7:30 – 18:00
Streda 7:30 – 18:30
Štvrtok zatvorené
Piatok 7:30 – 18:30
Sobota 7:30 – 12:30

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1751 krát Naposledy zmenené utorok, 27 september 2016 11:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!