utorok, 06 jún 2017 09:54

"Nerušte ma, čítam!“ V hlavnej úlohe – deti a kniha

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Pod záštitou primátora mesta Rožňava Pavla Burdigu, MÚ – Odboru školstva, kultúry, mládeže, športu a Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrneho zariadenia Košického samosprávneho kraja sa štvrtok 8. júna 2017 v čase od 9:30 do 13:00 hod. uskutoční na Námestí baníkov v Rožňave na malom pódiu hlasné čítanie rozprávkových kníh pre deti pod názvom „Nerušte ma, čítam!“.

Čítanie a čitateľská gramotnosť tvoria nevyhnutný predpoklad na rozvíjanie kľúčových kompetencií, predovšetkým kompetencie k učeniu sa, a čoraz viac sa využívajú ako nástroj na dosiahnutie ďalších cieľov v pracovnom i osobnom živote.
„Jednou z prvých aktivít školského roku 2016/2017 bolo samotné odštartovanie Roku čitateľskej gramotnosti“ povedala pracovníčka knižnice a dodala „Všetky aktivity celoslovenského charakteru sú v školstve či kultúre veľmi vítané. U nás v Rožňavskej knižnici sa konajú podujatia s podporou a priamou účasťou dospelých už dlhé roky. Pred štyrmi rokmi sme to „rozšírili“ o čítanie na verejnosti – otvorenom priestranstve priamo na námestí. A osvedčilo sa. Deti sú spontánne, radi odpovedajú na rôzne otázky a čítajú. Čítať do mikrofónu sa hlásia aj tí, ktorým čítanie ide pomalšie.“
Čítanie aj napriek prieniku moderných informačných technológií ostáva základnou stratégiou nadobúdania vedomostí, odborných znalostí, rozširovania a prehlbovania poznatkovej bázy človeka, ale aj získavania rozličných praktických a profesijných zručností.
Prijmite pozvanie vo štvrtok 8. júna 2017 na Námestie baníkov v Rožňave v čase od 9:30 do 13:00 hod. a príďte podporiť podujatie pre deti i dospelých pod názvom Nerušte ma, čítam.
Čítať rozprávky budú predstavitelia kultúrneho a spoločenského života mesta a Vy sa môžete k čítaniu pridať. Príďte presvedčiť okolie, že čítanie môže byť potešením i zábavou, že komunikovať s deťmi je dôležité aj pomocou hlasného čítania. Tešíme sa na Vás!
V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie prekladá na iný termín, ktorý včas oznámime.
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1929 krát Naposledy zmenené utorok, 06 jún 2017 10:03

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!