streda, 14 jún 2017 15:00

Múzejno-pedagogická hodina k výstave Šuster drž sa svojho kopyta

Napísal(a) Gabriella Badin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Výstavu Šuster drž sa svojho kopyta, ktorá je aktuálne inštalovaná v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave, navštívili v týchto dňoch žiaci Základnej školy s VjM Materskou školou VjSaM z Krásnohorského Podhradia. Cieľom ich návštevy bola práca na téme samotnej výstavy. Tá im poskytla možnosť oboznámiť sa s bohatou históriou košických a rožňavských cechov obuvníkov, ktoré sú na výstave podrobne popísané a znázornené.

Žiaci najprv absolvovali komentovanú prehliadku výstavy, po ktorej sa zmenili na učňov. Ich úlohou bolo ušiť tie najkrajšie papuče, čím sa stali tovarišmi a dokonca aj majstrami.
Naučili sa pritom hlavné cechové pojmy, ktoré spájali s konkrétnymi obrazmi – zvolávacia tabuľka, cechová truhlica, cechové pečatidlo, kopyto a ďalšie. Po interaktívnej galerijno-pedagogickej hodine si v škole spracovali a zopakovali svoje poznatky.
Jedná sa o ďalšiu úspešnú edukačnú spoluprácu medzi školou a múzeom: pre žiakov zaujímavú, pre školu nápomocnú a pre múzeum prospešnú. Deti sa takýmto hravým spôsobom stávajú potenciálnymi návštevníkmi múzea; škola je priamo zainteresovaná do diania v múzeu tým, že využíva aktuálne výstavy v prospech svojich pedagogických aktivít.
Gabriella Badin
Foto: Gabriella Badin a Helena Ulbriková

 

 

Čítať 1306 krát Naposledy zmenené streda, 14 jún 2017 15:21

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!