utorok, 27 jún 2017 09:16

V júli začína ANIMOsCool - letná filmová škola

Napísal(a) Anežka Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave pripravilo v termíne 17. až 21. júla 2017 (pondelok – piatok) už 4. ročník letnej filmovej školy so zameraním na animáciu. Pod vedením skúsených lektorov si účastníci dielne pozrú ukážky významných animovaných filmov, naučia sa pripraviť scenár, vyskúšajú si rôzne techniky animácie – plôškovú, kreslenú, plastelínovú, kriedovú a vytvoria animovaný film.

„Hlavným lektorom bude skúsený výtvarník a pedagóg Ivan Čepek z Košíc, ktorý k animovanej tvorbe vedie v záujmových umeleckých krúžkoch deti a mládež už od 10 rokov až po stredoškolákov,“ uvádza riaditeľka GOS Helena Novotná a pokračuje, „deti a mladí ľudia pod jeho vedením získavajú najvyššie ocenenia na krajskej súťaži Cineama. Aj počas predchádzajúcich ročníkov filmovej školy sa podarilo vytvoriť spoločnými silami animované filmy, ktoré získali priaznivé ohlasy divákov a ocenenia profesionálov aj na celoštátnej filmárskej súťaži CINEAMA."
dom tradicnej kultury logo„Zaujímavou možnosťou určite bude naučiť sa v tejto neformálnej a kreatívnej prázdninovej škole úpravu obrázkov v grafickom editore, nahrávanie ruchov, montáž filmu. Zábavnou a hravou formou už za týždeň vznikne spoločným úsilím všetkých účastníkov krátky animovaný film, ktorý uvedieme v premiére v piatok 21. júla 2017 v Dome tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava)," dodáva autorka projektu Anežka Kleinová.
Projekt je určený pre tvorivých záujemcov všetkých vekových kategórií (od 10 rokov), konať sa bude v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) denne od 8.00 do 16.00 hod.
Poplatok: 50 € (v cene je školné, materiál, obed a pitný režim)
Počet účastníkov je limitovaný! Termín na prihlásenie: 12. 7. 2017
Prihlášky a info:
Gemerské osvetové stredisko, Betliarska 8, Rožňava
Anežka Kleinová, , 0905 919 431

Zdroj: gos.sk

 

 

Čítať 1481 krát Naposledy zmenené utorok, 27 jún 2017 09:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!