utorok, 24 október 2017 19:01

Živé múzeum VI. - Tradičné remeslo valchárov a súkenníkov na Gemeri - plstenie a splsťovanie

Napísal(a) Gabriella Badin
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Dňa 13. októbra 2017 sa konal v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave v spolupráci s Mestom Rožňava v poradí druhý odborno-vzdelávací seminár zameraný na tému tradičného valchárstva a súkenníctva na Gemeri – plstenie a splsťovanie. 

Keďže na náš prvý seminár boli u odbornej verejnosti veľmi dobré ohlasy, na druhom sme tak privítali dokonca aj kolegov z Múzea Červený Kláštor, ďalej odborných pedagógov zo Základnej umeleckej školy v Rožňave, ako aj zamestnankyne zo špeciálnych zariadení pre dospelých z Domova sociálnych služieb JASANIMA.

Program druhého seminára sa nelíšil od programu toho predchádzajúceho. Účastníkov školila Dóra Egyházy, majsterka plstenia; zo strany Baníckeho múzea v Rožňave odborní zamestnanci Gabriella Badin, Martin Kováč ako aj lektorka Ingrid Liptáková.

Seminár prebiehal v tvorivej atmosfére. Účastníci si predsavzali, že sa ešte vrátia so svojimi skupinami s cieľom ešte lepšie si osvojiť zaujímavé techniky tohto tradičného remesla, čo potom kreatívne využijú aj vo svojich inštitúciách.

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Gabriella Badin

 FOTOGALÉRIA

Niekoľko fotografií z podujatia

 

Čítať 1852 krát Naposledy zmenené štvrtok, 26 október 2017 14:07

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!