utorok, 20 marec 2018 13:43

Ocenenie jubilantky pani Zuzany Jungerovej Doporučený

Napísal(a) Ing. Martin Gallík
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Zakladajúca členka Miestneho odboru Matice slovenskej a Folklórnej skupiny Hrabina z Nižnej Slanej pani Zuzana Jungerová sa 15. marca 2018 dožila krásnych 90 rokov. Zdravotné problémy jej zabránili pred šiestimi rokmi aktívne účinkovať na folklórnej scéne a odkázali ju na pomoc inej fyzickej osoby. Túto pomoc našla k svojej veľkej spokojnosti v Špecializovanom zariadení, zariadení pre seniorov a domov sociálnych služieb SUBSIDIUM v Rožňave. V tomto zariadení má zabezpečenú starostlivosť a miesto, kde trávi jeseň života. Ďakujem vedeniu Subsidia za ústretovosť a poskytnutie spoločenskej miestnosti, kde sme mohli vyjadriť vďaku a zablahoželať našej jubilantke.

V sobotu 17. marca 2018 o 10,00 hodine nás očakávala síce na vozíku, ale plná elánu a úsmevov aj s najbližšími príbuznými. Členovia Folklórnej skupiny Hrabina skoro v pôvodnom zložení z roku 2009 a súčasnými členmi so spevom „Ej, pila bi jä vodu“ pozdravili jubilantku aj prítomných.

Po gratuláciách a kvetinových daroch sme odovzdali pani Zuzane fotoalbum z účinkovania v Hrabine na spoločenských a folklórnych podujatiach, ktorý ju potešil najviac. Predsedníčka miestneho odboru Matice slovenskej v Nižnej Slanej Mgr. Milena Kolesárová odovzdala v mene výboru legitimáciu Čestného členstva za dlhoročnú spoluprácu pri plnení základného poslania Matice slovenskej. Riaditeľka Domu Matice slovenskej v Rožňave Ing. Zlatica Halková udelila Ďakovný list pri príležitosti životného jubilea.

Po slávnostnom prípitku nasledoval očakávaný spevácky program, do ktorého sa automaticky zapojila aj jubilantka. Tí členovia, ktorí tetku Zuzanu nezažili, sa nestačili diviť, keď ju počuli spievať piesne z umiestnenia v Zlatom pásme v súťaži „Hlase moj, hlase“ z roku 2009. Po dvoch hodinách spevu a vynikajúceho sprievodu Vladimíra Gona na akordeóne nám prišlo akurát ľúto, že tetka Zuzana nemôže už s nami účinkovať.

Vyjadrujem veľkú vďaku za čas, ktorý sme mohli stráviť na tejto oslave, zaspomínať a poznať aj nové piesne z nevyčerpateľného zásobníka tetky. Veľmi pekne ďakujeme rodinným príslušníkom za pohostenie celého nášho kolektívu.
Ing. Martin Gallík,
vedúci FSk Hrabina

 

 

Čítať 3797 krát Naposledy zmenené utorok, 20 marec 2018 20:17

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!