piatok, 22 júl 2016 11:32

Hnúšťa cestuje v čase

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Múzeum socialistických kuriozít dá Hnúšťanom opäť šancu cestovať v čase. Agentúra pre rozvoj Gemera realizuje v Múzeu socialistických kuriozít v Hnúšti projekt s názvom „STOPY“. Nie je náhodou, že názov projektu je totožný práve s jednou z najpopulárnejších knižných edícií socializmu.

Vydáme sa totiž po stopách príbehov staršej generácie, ktoré budú zaznamenané a uchované v digitálnej forme.
Hlavnou myšlienkou je spojiť generácie, dať slovo starším a prostredníctvom ich príbehov ukázať tzv. „pravú tvár“ socializmu. Pamätníci zo staršej generácie budú mať možnosť porozprávať príbehy o predmete príp. fotografii, ktorá v nich vyvoláva určitú spomienku z doby socializmu. Mladšia generácia bude zaznamenávať a následne spracovávať tieto príbehy. Výstupom budú videá, ktoré budú uverejnené na našej Facebook-ovej stránke Múzeum socialistických kuriozít. Za videá bude možné hlasovať, pričom tie s najväčším počtom hlasov budú odmenené zaujímavými cenami.
Predmety a fotografie spájané s príbehmi pamätníkov sa využijú na prípravu expozície, ktorej slávnostné otvorenie je naplánované na október 2016. Prvý workshop, počas ktorého pamätníci vyrozprávajú svoje príbehy mladšej generácii sa uskutoční 26.7.2016 od 11:00 hod. v priestoroch Múzeá socialistických kuriozít v Hnúšti. Projekt je realizovaný s finančnou podporou MAS MALOHONT.

 

 

Čítať 4286 krát Naposledy zmenené piatok, 22 júl 2016 11:41

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!