sobota, 26 február 2022 18:11

Zomrel nevšedný fanúšik futbalu Ľudovít Uhrin z Rožňavského Bystrého Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Futbalový klub TJ Baník Rožňavské Bystré oficiálne existuje už vyše 60 rokov. Za tie dlhé roky sa na jeho ihrisku na hracej ploche, ale i za ňou, vystriedalo mnoho hráčov, ale i divákov. Na niektorých sa už dávno zabudlo, ale na niektorých sa stále spomína. Medzi nich sa pozitívne zapísal aj jeden z najvernejších, Ľudovít Uhrin, pre ktorého boli futbalové zápasy najmä na domácom ihrisku všetko – rodina, kamaráti, kostol. Futbalové zápasy bez neho boli nepredstaviteľné. Keď sa na sklonku jesenného kola šiel do rožňavskej nemocnice liečiť, futbalisti mu cez mobil poslali nielen pozdrav, ale zaželali i skoré vyliečenie. Choroba sa však prejavovala u Ľudovíta stále nebezpečnejšie. Od 26. februára 2022 bude medzi futbalistami, ale i divákmi, veľmi chýbať. Na facebookovej stránke sa totiž objavila smutná správa, že v uvedený deň 63-ročný Ľudovít Uhrin zomrel.

Ľudovít, okrem toho, že mal rád futbal ako taký, ničím osobitne nevynikal. Bol však neprehliadnuteľný svojou skromnosťou, ľudskosťou, ochotou pomôcť aj napriek tomu, že nemal vlastnú rodinu. Žil preto so svojimi súrodencami. Mnohí, ktorí ho osobne poznali, vedeli by povedať o ňom, že tak ako žili jeho rodičia i starí rodičia, snáď ešte skromnejšie žil on. A hoci ho príroda obdarila inteligenciou a logickým uvažovaním, trápila ho najmä jedna maličkosť, ktorú nie je treba spomínať, lebo ani tá mu nezabránila, aby vyštudoval Strednú priemyselnú školu stavebnú v Rožňave. Skromné zázemie jeho rodičov i súrodencov mu však zabránilo v jeho ďalšom rozvoji.

Na bystränskom cintoríne 27. februára 2022 o 14.30 hod. pribudne ďalší hrob. Najbližšia rodina, priatelia, futbalisti, známi sa prídu rozlúčiť a poďakovať sa Ľudovítovi Uhrinovi za všetko, čo v prospech nich urobil.

Nech Ti je zem bystränská ľahká. Spi sladko Ľudovít!

(MG - od)

Čítať 1018 krát Naposledy zmenené pondelok, 28 február 2022 15:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!