×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/bystre/foto/ples/12
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/bystre/foto/ples/12
streda, 04 december 2013 22:28

Odišiel od nás skvelý človek a priateľ - Jaroslav URBAN

Napísal(a) RNDr. Ondrej Rozložník
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

urban jaroslavS veľkým smútkom sme prijali správu, že člen nášho spolku: „Gemerský banícky spolok Bratstvo“ – Rožňava, Jaroslav Urban vo veku 64 rokov náhle a nečakane skonal. Odišiel mimoriadne pracovitý a zbožný človek, ktorý celý svoj život aktívne pracoval a venoval sa svojej rodine. Pochovali sme ho v nedeľu 1. decembra 2013 na cintoríne v Rožňavskom Bystrom, kde sa s ním prišlo rozlúčiť veľké množstvo ľudí. Samozrejme, nechýbali sme ani my, členovia baníckeho spolku a jeho kamaráti. Práve v tejto, jeho rodnej obci si postavil moderný rodinný dom a po mnohých rokoch sa tam presťahoval z Rožňavy. Pred mesiacom sme ho boli navštíviť v jeho novom dome, ktorý nám poukazoval a porozprával ako chce ešte upraviť jeho okolie. Aj vtedy sa spolu so svojou manželkou tešil z tohto pekného prostredia s výhľadom na Plešiveckú planinu, na pasúce sa srnky na jej úpätí. Skonal nečakane, vonku, blízko domu.
Patril medzi nás – baníkov, vyštudoval banícku priemyslovku v Banskej Štiavnici a následne v tomto odbore i pracoval. Pri návšteve nám, okrem iného, rozprával tiež o práci v uhoľných baniach v Nemecku, kde tvrdo a v ťažkých podmienkach pracoval ako banský technik.  Zúčastňoval

sa aktívne pri činnosti nášho baníckeho spolku. Naposledy, v septembri na členskej urban jaro2schôdzi pri príležitosti Dňa baníkov, sme spolu spievali banícku hymnu. Žiaľ, on už naposledy. 

Dlhé roky bol presbyterom a členom spevokolu Evanjelického a.v. cirkevného zboru v Rožňave a aktívne sa podieľal na oprave interiéru a exteriéru evanjelického a.v. kostola.
Bol to človek veľmi spoločenský a vždy ochotný komukoľvek pomôcť.
Česť jeho pamiatke, nech ho to horninové podzemie, kde zdravý tvrdo pracoval, prijme s úctou.
ZDAR BOH!

RNDr. Ondrej Rozložník

Ing. Dušan Oravec

{jcomments on} 

 

Čítať 6758 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!