×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/pslg
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/pslg
streda, 25 marec 2015 10:41

Rozdelili ceny 18. ročníka Detskej divadelnej Revúcej

Napísal(a) Mgr. Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra ddr 28 aaV utorok 24. marca 2015 sa v Mestskom dome kultúry uskutočnil 18. ročník regionálnej súťažnej prehliadky detských divadelných súborov – DETSKÁ DIVADELNÁ REVÚCA, ktorú zorganizovalo Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote a Mestské kultúrne stredisko v Revúcej. Žiaci z Rimavskej Soboty a z troch revúckych škôl si pre spolužiakov a porotu pripravili 5 divadelných predstavení, ktoré boli rozdelené do troch blokov. Prvý blok, určený pre 1. stupeň ZŠ, začal o 9:00 hod. a vystúpilo v ňom Divadielko pod komínom pri ZUŠ v Revúcej a Detský divadelný súbor (DDS) Portál pri ZŠ J. A. Komenského. Druhý blok, vhodnejší pre 2. stupeň, bol o 10:00 hod. a svoj talent v ňom predviedol DDS Zauško pri ZUŠ v Rimavskej Sobote a DDS Korunka pri ZŠ na Hviezdoslavovej ulici. Na poludnie vystúpil v treťom bloku DDS Facka pri ZUŠ v Rimavskej Sobote. O 13:00 nasledovali hodnotiace semináre a vyhlásenie výsledkov. O celkovom poradí rozhodla trojčlenná porota v zložení - Ľubomír ŠÁRIK (predseda poroty), Marián LACKO a Tatiana KRŠKOVÁ. 

VÍŤAZSTVO POPUTOVALO DO RIMAVSKEJ SOBOTY

Víťazom sa stal Detský divadelný súbor FACKA pri ZUŠ

v Rimavskej Sobote s hrou - „Ako išlo vajce do sveta“. Súbor režírovala Adriana Kéryová. Na 2. mieste sa umiestnili DDS Korunka pod vedením Kataríny Hrbálovej spolu s DDS Zauško pod vedením Adriany Kéryovej. Tretie miesto patrilo Divadielku pod komínom, ktorý režírovala Lenka Senková a DDS Portál s režisérkou Vierou Suchou. Súbor, ktorý skončil na 1. mieste postupuje na krajskú divadelnú prehliadku dramatickej tvorivosti detí a dospelých „Rozprávkové javisko“, ktorá bude 16.-17. apríla 2015 v Žiari nad Hronom.

Súčasťou DDR je aj detská výtvarná súťaž DIVADLO OČAMI DETÍ. Najlepšie výtvarné práce odborná porota vyhodnotila vo štvrtok 19. marca 2015 v MsKS a ocenila ich 24. marca po Detskej divadelnej Revúcej. Súťaže sa zúčastnili materské, základné a umelecké školy.

V materských a základných školách bolo poradie nasledovné:

I. KATEGÓRIA - do 6 rokov
1. miesto - Tatiana TVRDOŇOVÁ (MŠ na Sládkovičovej ul., Revúca), 2. miesto – Lívia DORKOVÁ (ZŠ I.B.Zocha, Revúca), 3. miesto – Laura BÉREŠOVÁ (MŠ Sídlisko Rimava, Rimavská Sobota), 3. miesto – Boris BARTOŠ (MŠ Sídlisko Rimava, Rimavská Sobota)

II. KATEGÓRIA – 7-10 rokov
1. miesto – Monika ŠVONAVCOVÁ a Matej SEDLÁK (ZŠ I.B.Zocha, Revúca), 2. miesto – Nina BENDULOVÁ (ZŠ J.A.Komenského, Revúca), 3. miesto - Janka HORVÁTHOVÁ (ZŠ Sirk)

III. KATEGÓRIA – 11-15 rokov
1. miesto – Martina KOVÁČIKOVÁ (ZŠ J.A.Komenského, Revúca), 2. miesto – Alexandra JONÁŠOVÁ (ZŠ Š. M. Daxnera, Rimavská Sobota), 3. miesto – Martina SÚKENÍKOVÁ (ZŠ Sirk), ČESTNÉ UZNANIE - VIII.A trieda (ZŠ na Hviezdoslavovej ul, Revúca)

Základné umelecké školy sa umiestnili takto:

I. KATEGÓRIA – 6-10 rokov
1. miesto – Natália KOVÁČOVÁ (Súkromná ZUŠ Revúca), 2. miesto – Anna ONDREJCSÁK (ZUŠ Rimavská Sobota), 3. miesto – Ariana FUMERO-DIAZ (ZUŠ Revúca), 3. miesto – Nina HRONČEKOVÁ (ZUŠ Tisovec)

II. KATEGÓRIA – 11-15 rokov
1. miesto – Nikoleta LUKÁČOVÁ (ZUŠ Rimavská Sobota), 2. miesto – Peter MAŤKO (ZUŠ Tisovec), 3. miesto – Tímea PETROVIČOVÁ (ZUŠ Revúca)

III. KATEGÓRIA – nad 15 rokov
ČESTNÉ UZNANIE - Žofia KOSTIČOVÁ, Barbora SMEREKOVÁ, Júlia MOLENTOVÁ (Súkromná ZUŠ Revúca)
Po vyhodnotení sa práce, ktorí sa do tejto súťaže zapojili a samozrejme tiež aj práce víťazné, vystavili vo vestibule MsKS. Výstava umeleckých diel žiakov potrvá až do 20. apríla.
Text: Mgr. Martina Urbanová
Foto: Peter Poboček

[cincopa AUIA4YMKkKJz] 

 

Čítať 3854 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!