×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/bocian/2
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/bocian/2
streda, 28 júl 2010 10:37

V Rakovnici pribudli dvakrát dvojčatá. Tie bocianie nemajú však mená Doporučený

Napísal(a) Dr. Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V Rakovnici nám pribudli dvakrát dvojčatá. Prví boli dvaja chlapci, ktorí sa nedávno narodili. Pre obec je to zvláštnosť. Druhé sú vysoko na stĺpe v centre obce.
V pohodlnom hniezde sa ukazujú obdivovateľom i všetkým zvedavcom. Telo im pokrýva biele páperie. Majú sa dobre, lebo rodičia sa o nich vzorne starajú. Je tu len jedna chyba. Nemajú mená – tie naše bocianiky. Nie je to až také dôležité. Aj tak by sme si ich plietli – tak sú si podobné. Jednoducho sú to naše - rakovnické „novonarodeniatka“ vyliahnuté z vajíčok.


Je pozoruhodné si všímať ich rannú toaletu. Najprv si popreťahujú údy. Následne sa očistia od hlavy až po päty. Ich zobáky jemne prekontrolujú každú časť tela.
Vďaka pilným rodičom rastú zo dňa na deň. Čakáme na ich prvý let. Držíme im palce v ich osobnom, pre bocianov typickom telesnom vývoji, raste.
28.júl 2010

Text a foto: Dr. Sabo

FOTOAGLÉRIA MLADÝCH BOCIANOV
{gallery}kultura/bocian/2{/gallery}

Čítať 3380 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!