štvrtok, 29 október 2015 14:55

Deviaty ročník Dňa Mikroregiónu Muránska planina zorganizovali v Muránskej Hute

Napísal(a) J.H.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

mhuta erbZ poverenia vedenia Mikroregiónu obec Muránska Huta dňa 10. 10. 2015 zorganizovala „9. ročník Dňa Mikroregiónu Muránska planina“. Na úvod tohto podujatia privítali, predsedkyňa Mikroregiónu Ing. Terézia Tisovčíková a starosta obce Muránska Huta Ing. Robert Ševčík všetkých prítomných a popriali im pekný kultúrny zážitok. Združené obce

v Mikroregióne pripravili kultúrne vystúpenia, každá za svoju obec, celý program trval dve hodiny. Vystúpenia jednotlivých účinkujúcich sa stretli u prítomných s veľkým uznaním, za čo boli odmenení dlhotrvajúcim potleskom.
Zúčastnení po skončení tohto podujatia vyjadrili veľké uznanie organizátorovi obce Muránska Huta za veľmi dobré zvládnutú organizáciu a spoločne vyjadrili presvedčenie, že v takomto hojnom počte sa zídu aj na 10. ročníku Dňa Mikroregiónu Muránska planina, ktorý sa bude konať v obci Michalová.

mmp logoMikroregión Muránska planina vznikol v roku 1997. Zakladajúcimi členmi bolo mesto Tisovec a obce Muráň, Michalová a Pohronská Polhora. Postupne sa pričlenili obce Muránska Huta, Muránska Lehota, v roku 2004 obec Čierny Balog a v roku 2008 aj Muránska Dlhá Lúka. Celé územie je katastrálne prepojené, spája nás Národný park Muránska planina. V súčasnosti Mikroregión Muránska planina tvorí 8 obcí a žije v ňom takmer 15 tisíc obyvateľov na rozlohe väčšej ako 45 tisíc hektárov. Zaujímavosťou je, že Mikroregión sa rozprestiera na území troch okresov. Čierny Balog, Michalová, Pohronská Polhora – okres Brezno, Tisovec – okres Rimavská Sobota a obce Muráň, Muránska Huta, Muránska Dlhá Lúka, Muránska Lehota – okres Revúca.

J.H.

 

Čítať 4525 krát Naposledy zmenené sobota, 31 október 2015 13:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!