štvrtok, 27 jún 2024 20:47

Zbojníckou strelou po Gemeri Doporučený

Napísal(a) Branislav Očkaik
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V stredu 3. júla 2024 vyštartuje na svoju trasu prvá Zbojnícka strela tohto leta. Návštevníci sa môžu tešiť na jazdu zážitkovým červeným autobusom na troch tematických trasách naprieč celým regiónom. Výlety Zbojníckou strelou sú ideálnou príležitosťou pre objavovanie kultúrneho a prírodného bohatstva tohto nádherného regiónu.

Zbojnícka strela štartuje svoje jazdy vždy o 9.00 hod. zo Salaša Zbojská, ktorý je známy svojou autentickou atmosférou a tradičnými produktami. Na výber sú tri rôzne tematické trasy, vždy v stredu počas letných prázdnin:

1. Za jaskynným bohatstvom (termíny: 10. júl, 31. júl, 7. august a 28. august 2024)

Navštívte Ochtinskú aragonitovú jaskyňu – dedičstvo UNESCO, vychutnajte si Muránske buchty a navštívte nové jedinečné múzeum Litterra, v ktorom návštevníci otvoria brány fantázií v rôznych interaktívnych expozíciách. Cena: 35 € dospelí, 20 € deti (6 – 15 rokov), deti do 6 rokov zdarma.

2. Za baníckou históriou (termíny: 3. júl, 17. júl a 14. august 2024)

Objavte banícku históriu v Rákošskej Bani a ochutnajte tam tradičné domáce gemerské guľky. Históriu prebádate aj počas prehliadky Coburgovského kaštieľa v Jelšave. Čaká vás komentovaná prehliadka baníckych diel v Rákošskej Bani, Sirku a Železníku. Cena: 25 € dospelí, 16 € deti (6 – 15 rokov), deti do 6 rokov zdarma.

3. Za gotickými kostolmi (termíny: 24. júl a 21. august 2024)

Prehliadka gotických kostolov v Kraskove a Kyjatciach, spojená s workshopom výroby tradičných kyjatických hračiek. Pre najmenších je pripravené aj ryžovanie zlata počas prehliadky baníckeho múzea v Hnúšti. Cena: 25 € dospelí, 16 € deti (6 – 15 rokov), deti do 6 rokov zdarma.

“Každá trasa ponúka jedinečný zážitok vrátane ochutnávok miestnych špecialít, prehliadok kultúrnych pamiatok a zábavných aktivít. Ceny zahŕňajú komentovanú jazdu zážitkovým autobusom Zbojnícka strela so sprievodcom, vstupy na vybrané atrakcie a zážitkové aktivity a ochutnávky regionálnych špecialít,” dodal Jaroslav Hric, výkonný riaditeľ OOCR Gemer.

Pre viac informácií a rezervácie navštívte stránku regiongemer.sk, kde si zážitkovú jazdu Zbojníckou strelou môžete rezervovať. Každá jazda má obmedzenú kapacitu preto odporúčame, aby ste si svoje miesto rezervovali čo najskôr.

 

Ing. Branislav Očkaik,

marketingový koordinátor OOCR Gemer

/ +421 948 874 652

 

 

Čítať 57 krát Naposledy zmenené štvrtok, 27 jún 2024 21:05

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!