pondelok, 08 december 2014 18:19

Deviaty ročník Gemerskej šachovej ligy má za sebou prvé kolo

Napísal(a) Mgr. Ondrej Bašták Ďurán
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra gsl SAM 0206aPrvým kolom sa v spoločenskej miestnosti JRD Revúca dňa 6. decembra 2014 začal 9. ročník Gemerskej šachovej ligySúťaž organizuje Gemerský šachový zväz so sídlom v Rimavskej Sobote v zastúpení Ing. Ladislava Polgáriho, ktorý je aj hlavným rozhodcom turnaja, a Okresné združenie telesnej kultúry v Rimavskej Sobote – Asociácia športových zväzov Rimavská Sobota v zastúpení predsedu Štefana Makšiho.
V tomto ročníku sa do súťaže prihlásilo 8 družstiev: 1. ŠK Gemerská Poloma, 2. ŠK Tatran Betliar, 3. ŠK Tornaľa, 4. ŠK Baník Štítnik A, 5. ŠK Kráľ, 6. ŠK Baník Štítnik B, 7. ŠK Gymnázium Tornaľa, 8. ŠK Revúca
V prvom kole proti sebe nastúpili družstvá takto:

1. ŠK Gemerská Poloma - ŠK Revúca 3,5:12,5 
2. ŠK Tatran Betliar - ŠK Gymnázium Tornaľa 16:0 
3. ŠK Tornaľa - ŠK Baník Štítnik B 12,5:3,5 
4. ŠK Baník Štítnik A - ŠK Kráľ 11:5 

V tabuľke sú uvedené výsledky jednotlivých duelov.

Turnaj sa nesie v priateľskej atmosfére, je nebodovaný a jeho cieľom je spropagovanie šachovej hry, oživenie šachového života amatérov na Gemeri, a tiež zapojenie mládeže do

šachového súťaženia. Víťazné družstvo získa putovný pohár vyhlasovateľa súťaže - získa titul „Majstri Gemera v praktickom šachu“, a najlepší jednotlivec cenu za prvenstvo a titul „Majster Gemera v praktickom šachu“.
V každom kole odohrajú hráči vylosovaných štvorčlenných družstiev medzi sebou zápasy každý s každým. Hrá sa tempom 2x30 min na partiu. 

Miesto a termín konania jednotlivých kôl:

I. kolo – 6. decembra 2014 – JRD Revúca 
II. kolo – 20. decembra 2014 – MsKS Tornaľa
III. kolo – 3. januára 2015 – Obecný kaštiel Kráľ
IV. kolo – 17. januára 2015 – Obecný úrad - Gemerská Poloma 
V. kolo – 14. februára 2015 – Budova polikliniky Štítnik
VI. kolo – 7. marca 2015 – Kultúrny dom Betliar 
VII.kolo – 4. apríla 2015 – zatiaľ neurčené.  

Dňa 4. apríla 2015 sa na mieste konania posledného kola uskutoční vyhodnotenie súťaže a vyhlasovanie výsledkov. Súčasťou posledného kola Gemerskej ligy je aj Bleskový turnaj v šachu, ktorý sa bude hrať švajčiarskym systémom na 7 kôl s časovým tempom 2x10 minút. Víťaz získa medailu a titul „Majster Gemera v bleskovom šachu“. Okrem toho budú súťažiacim udelené aj vecné ceny. Bleskový turnaj je otvorený - právo štartu majú všetci šachisti - ale do celkového hodnotenia bleskovej hry budú zahrnutí len hráči na jednotlivých súpiskách družstiev tohto ročníka Gemerskej ligy. Štartovné na Bleskový turnaj je 1,5 EUR.
Mgr. Ondrej Bašták Ďurán

[cincopa AcPAiMsNO5aS]

{jcomments on}

 

Čítať 2026 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:13

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!