utorok, 13 júl 2021

Kultúrne zariadenia Košického samosprávneho kraja pripravili pre deti pestrú ponuku letných táborov, vďaka ktorým sa počas prázdnin nudiť nebudú. Vybrať si môžu z ponuky 18 letných táborov v 31 turnusoch.
Tematické tábory pripravilo aj župné Gemerské osvetové stredisko (GOS). Deti sa ešte stále môžu prihlasovať na niektorý zo štyroch turnusov remeselníckeho tábora. Prebiehať bude v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera v Rožňave.
Po veľmi úspešnej vlaňajšej skúsenosti prídu vďaka spolupráci s Remeselníckym inkubátorom do Gemerského osvetového strediska remeselníci z celého Košického kraja učiť deti tajom tradičných postupov. 

Zverejnené v workshop

26. – 30. júla 2021 – Dom tradičnej kultúry Gemera, Betliarska 8, Rožňava, Kultúrne zariadenia Košického samosprávneho kraja pripravili pre deti pestrú ponuku letných táborov, vďaka ktorým sa počas prázdnin nudiť nebudú. Vybrať si môžu z ponuky 18 letných táborov v 31 turnusoch.
Gemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravilo už 8. ročník denného letného tábora so zameraním na animovanú tvorbu. V termíne od 26. do 30. júla 2021 účastníci workshopu pod vedením odborných lektorov spoločne vytvoria animovaný film.
„Hlavným lektorom je skúsený výtvarník a pedagóg Ivan Čepek z Košíc, ktorý k animovanej tvorbe vedie v záujmových umeleckých krúžkoch deti a mládež,“ uvádza riaditeľka GOS Helena Novotná a pokračuje, „pod jeho vedením vznikajú animované filmy, ktoré získavajú priaznivé ohlasy nielen divákov, ale aj ocenenia odbornej poroty na celoštátnej filmárskej súťaži CINEAMA. Aj vlaňajší film získal postup na celoslovenskú súťaž, o jeho úspechu sa bude rozhodovať v septembri.” 

Zverejnené v workshop

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja v spolupráci s Ústavom pamäti národa ponúka pre študujúcu mládež i širokú verejnosť v rámci projektu Tajomstvá v literatúre IV. výstavu fotografií dejinných udalosti roku 1968 pod názvom „Alexander Dubček – Úsmev, ktorý spájal“. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu.

Alexander Dubček bezpochyby patrí medzi najznámejšie osobnosti Slovenska, radíme ho medzi slovenských velikánov 20. storočia. Väčšina ľudí si ho pamätá ako srdečného človeka a politika s úsmevom. A v neposlednom rade patrí medzi najznámejšie slovenské osobnosti v Európe i vo svete.

Zverejnené v Výstavy