pondelok, 23 júl 2018 22:20

TIPOS III. liga Východ v novom ročníku definitívne bez futbalistov MFK Rožňava Doporučený

Napísal(a) Futbalnet.sk
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Michal Domik, šéf MFK Rožňava Michal Domik, šéf MFK Rožňava Foto. Futbalnet.sk

Rožňavský futbal dospelých prežíva v súčasnosti neobyčajne drsnú skutočnosť. V ostatnom čase sa ňou zaoberal najmä regionálny denník, ktorý v podstate informoval čitateľov ako blízko je futbal v Rožňave sústredený do MFK Rožňava, k tomu, aby po vyše sto rokoch našiel v tomto roku konečnú, najmä v kategórii dospelých. A to i napriek tomu, že ako nováčik TIPOS III. ligy Východ sa v uplynulom ročníku umiestnil na skvelom 8. mieste. Núkali sa všelijaké predpovede i pokusy ako udržať v tomto hornogemerskom okresnom meste už ostrieľané mužstvo v majstrovskej súťaži aj v novom ročníku. Konečné slovo padlo 23. júla 2018 na pondelňajšom Aktíve III. ligy Východ, ktorý sa uskutočnil v hoteli Maratón v Košiciach. Predstavitelia Východoslovenského futbalového zväzu však potvrdili, že nový ročník TIPOS III. futbalovej ligy Východ bude mať definitívne 15 mužstiev. Teda bez mužstva dospelých MFK Rožňava.  

Na Aktíve III. ligy VsFZ bol aj šéf MFK Rožňava Michal Domik, ktorý takto vysvetlil, že klub nebude figurovať v novom ročníku III. ligy: „Oficiálne vám všetkým chcem oznámiť, že A-mužstvo MFK Rožňava končí. Rozpustili sme ho, čakáme už iba kým odídu poslední hráči, aby sme dostali nejaké peniažky na mládež, ktorej sa budeme venovať. Mesto Rožňava dalo klubu 180 eur na tri roky... Je mi veľmi ľúto, že sa tu musím s vami lúčiť. Chcel by som sa vám všetkým poďakovať za seriózne vystupovanie a korektnú hru. Dúfam, že aj vy ste sa v Rožňave cítili príjemne. Tretia liga je už naozaj o futbale a aj rozhodcovia boli na vysokej úrovni,“ čím definitívne potvrdil, že mesto nie je dvakrát naklonené futbalu.

Napokon, svoju skúsenosť má aj Richard Havrilla, ktorý o Gemeri hovorí ako o bielom mieste na mape umelých trávnikov na východe Slovenska. Ako je známe, rožňavský región potrebuje umelú trávu ako soľ. SFZ odklepol dotáciu na jeho výstavbu v Rožňave, rovnako tak i Košická župa. Čakalo sa už iba na finančnú injekciu mesta. „Od SFZ i z VÚC sme mali sľúbených 300 000 eur. Mesto malo podporiť projekt čiastkou 100 000 eur, no vyjadrilo sa záporne,“ podotkol Michal Domik. Pre Rožňavu je to obrovská škoda. Ktovie, kedy sa znova naskytne možnosť za takýchto výhodných podmienok postaviť ihrisko s umelým povrchom.

(Zdroj:Futbalnet.sk)

 

Čítať 1517 krát Naposledy zmenené utorok, 24 júl 2018 10:36

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!