štvrtok, 02 august 2018 15:10

Rožňava - najväčšie mesto horného Gemera - v novom ročníku bez futbalu dospelých Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Z prvého kola futbalového ročníka 2018-19 IV. ligy Juh medzi FK Krásnohorské  Podhradie - ŠK Strážske 2:0, keď nariadený pokutový kop proti hosťom v 16. minúte vystihol domácemu Revúckemu brankár Strážskeho Viktor Ónody. Z prvého kola futbalového ročníka 2018-19 IV. ligy Juh medzi FK Krásnohorské Podhradie - ŠK Strážske 2:0, keď nariadený pokutový kop proti hosťom v 16. minúte vystihol domácemu Revúckemu brankár Strážskeho Viktor Ónody. Zdroj: video Veronika Vavrová, FK Krh. Podhradie.

Nový futbalový ročník na hornom Gemeri sa akosi tichšie rozbieha ako po inokedy. A to i napriek tomu, že MFK Rožňava odhlásil svoje družstvo dospelých z majstrovskej súťaži TIPOS III. LIGY Východ, kde v uplynulom ročníku ako nováčik v tabuľke skončil na peknom 8. mieste. Trochu nečakané rozhodnutie, keď o túto súťaž sa futbalisti Rožňavy snažili vyše 30 rokov. Storočnicu organizovaného futbalu si tak možno pripomenú bez tohto, podľa nás, neuváženého rozhodnutia. Ako prví majstrovské súťaže v ročníku 2018-19 začali futbalisti FK Krásnohorské Podhradie, ktorí prvé kolo IV. ligy JUH mali začať na ihrisku v Strážskom, ale pre výskyt infekčnej žltačky v regióne Strážskeho na základe rozhodnutia VsFZ prišli toto kolo východniari odohrať na ihrisko

pod krásnohorským hradom 27.7.2018. Domácim to vyhovovalo, čo sa prejavilo aj vo výsledku 2:0, po polčase 1:0. Góly vsietili Almáši v 20. min. a Hajdúk v 64. minúte. Okrem toho nepremenil domáci Revúcky v 16. min. pokutový kop. Zápas sledovalo 150 divákov. Súťaž IV. ligy Juh bude pokračovať tretím kolom už v sobotu 4. apríla o 16.30 hod., v ktorom sa stretnú s MFK Sobrance. Domáci budú tak mať znovu možnosť domácim fanúšikom dokázať, že ich víťazstvo spred týždňa nebolo náhodné. 

Nádherný gól Tomáša Hajdúka spoza šestnástky, ktorého obrázok vznikol spojením dvoch videozáberov. Vidieť na ňom začiatok strely i jej koniec v sieti brankára hostí.

FK Krásnohorské Podhradie - ŠK Strážske 2:0 (1:0). G: Almáši, Hajdúk. ŽK: N. Luko, T. Hajdúk - J. Tkáč, M. Blahuta, R: M. Hudák - M. Lipták, C. Juhás, DS: J. Lacko. Div. 150. Tréner: P. Džačár. 

Zostava domácich: D. Džačár - J. Erdofalvi (c), I. Oravec, N. Luko, Š. Kun, M. Pollák (88´ R. Bartko), T. Revúcky, T. Hajdúk, M. Mészner, J. Rencsok, M. Almáši.

Futbalové ihriská na hornom Gemeri postupne ožijú už v tomto týždni aj v nižších súťažiach. V piatok 4. augusta o 16.30 sa šiestoligové zápasy ObFZ začnú duelom na ihrisku v Dlhej Vsi, kde po dlhšej prestávke privítajú futbalistov FK Plešivec (rozhodcovia: Marton - J. Gyenes, Šimčák). Hoci hostia mali hrať v 7. lige, riadiaci orgán ich preradil do 6. ligy následkom vyradenia futbalistov Sokola Bohúňovo pre nesplnenie povinností podmieňujúcich hrať súťaž v 6. lige. Vlani skončili Bohúňovčania v tabuľke 6. ligy na 9. mieste. FK Plešivec obsadil v 7. lige druhé miesto.

Súťaž 6. ligy bude mať tohto roku 14 účastníkov, keď postúpilo do nej víťazné družstvo MFK Dobšiná zo 7. ligy. Zo súťaže ani tohto roku nepostúpilo do V. ligy víťazné družstvo, ktorým sa stalo FO Vyšná Slaná.

Ďalšie zápasy tejto súťaže budú mať týchto súperov: 5. 8. 2018 o 10.30 sa stretne Rudná s Honcami (rozhodcovia: L. Gyenes J. Ďuríček, T. Gyenes), o 15.00 hodine Betliar s Hrhovom (Galík - Šimčák), o 16.30 hod.: Vyšná Slaná s Dobšinou (Poťmák - J. Ďuríček), Drnava s Jablonovom n/T (L. Gyenes - T. Gyenes, Marton), Krásnohorská Dlhá Lúka s Rožňavským Bystrým (Molnár - R. Farkaš) a Kružná s ŠK Baník Štítnik (J. Gyenes - A. Farkaš).

Futbalové súťaže dospelých doplnia cez víkend aj dorastenecké zápasy. Hoci víťaz uplynulého ročníka III. ligy MFK Rožňava nenastúpi 4.8.2018 v preloženom 2. kole II. ligy-SD-U19-sk.Východ-VsFZ, pretože pre nepárny počet účastníkov má voľno, ostatné zápasy II. ligy sa odohrajú podľa vyžrebovania. Naplno do bojov zasiahnu 4.8.2018 dorastenci III. ligy K-G takto: o 14.00 hod.: Sokoľany - Hrhov, o 16.30: Drnava - Veľká Ida a v nedeľu 5.8. o 10.30 si zmerajú sily dorastenci FK Krásnohorské Podhradie s Lokomotívou Košice B.

Zápasy ďalších súťaží ObFZ Rožňava budú postupne pribúdať tak, ako boli vyžrebované.

(MG - od)

Čítať 1330 krát Naposledy zmenené štvrtok, 02 august 2018 22:49

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!