piatok, 25 jún 2021 22:12

Beh revúckym chotárom – druhý ročník Doporučený

Napísal(a) N. Vavreková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

“Pár minút utrpenia stojí za celoživotný úspech” – tohto výroku sa minulý víkend počas druhého ročníku Behu revúckym chotárom držali bežci z celého Slovenska.
Tvrdá príprava priniesla svoje ovocie a športovci sa vydali na náročnú trať po revúckych kopcoch, pričom tým najzdatnejším sa ušlo aj zopár vzácnych kovov.
Ako prebiehali prípravy a samotné preteky ?

Realizácia

Tak ako aj minulý rok si občianske združenie Vyšší level v spolupráci so ZŠ J. A. Komenského v Revúcej a Atletickým oddielom ISKRA pri ZŠ J. A. Komenského pre športovcov z celého Slovenska pripravilo nezabudnuteľnú akciu. Latka z minulého roku bola postavená vysoko, takže o to bola príprava náročnejšia.

Pomocou sponzorov a partnerov sa organizátorom podarilo zorganizovať super akciu pre aktívne žijúcich ľudí z celého Slovenska a pre víťazov pripraviť zaujímavé ceny, krásne medaily, poháre a finančné odmeny. Zároveň každý pretekár hneď pri prezentácii dostal štartový balíček, ktorého súčasťou bola praktická športová čelenka a zopár drobností na spríjemnenie dňa a samotného preteku.

Celé ohnisko pretekov sa sústredilo na dvore Základnej školy J. A. Komenského, ktorá svojou ideálne situovanou polohou poskytla výborné podmienky na športové účely.

Samotné preteky

Začiatok pretekov bol už ráno v čase od 8,15. Pretekári prichádzali, prezentovali sa, rozcvičovali a pomaličky sa pripravovali na štart. Prezentovalo sa celkovo 142 bežcov z celého Slovenska, z toho 97 bežcov na 8,5 km trať a 55 bežcov na 22 km trať.

ra 71 Berčíková 68 Roháčová a removebg preview 1Kategórie boli rozdelené na Muži do 50 a nad 50 rokov a Ženy do 40 a nad 40 rokov.

Beh na 8,5 kilometra sa odštartoval presne o desiatej hodine, niekoľko minút nato sa odštartoval aj beh tých najodvážnejších, ktorí sa rozhodli pokoriť 22 km trať.

Deň bol slnečný až horúci, ale vďaka pitnému režimu sme predišli dehydratácii a zabezpečili podmienky na skvelé výkony.

Súčasťou akcie boli aj Detské bežecké preteky, určené pre deti materských a základných škôl. Tie sa odohrávali na antukovej dráhe v areáli školy. Deti sa postavili na trať 100 m, 250 m a 500 metrov. Mladší a starší žiaci mali toho trochu viac, 1 a 2 kilometre. Záujem detí o účasť na pretekoch prekonal naše očakávania.

Prihlásilo sa viac ako dvesto detí. Bolo nám veľmi ľúto, že z organizačných dôvodov sme museli predčasne zastaviť registráciu. Pre deti bola pripravená motivačná účastnícka medaila s diplomom a malý darček. Nadšenie, s ktorým deti absolvovali preteky je neopísateľné. Bolo úžasné pozerať sa na deti, ktoré sa s radosťou hýbu aj po dlhej pandemickej prestávke. Našlo sa medzi nimi nemálo budúcich športových talentov, ktoré by sme radi privítali v našom školskom atletickom klube ISKRA.

Pre tých, čo nepretekali, boli pripravené atrakcie – streľba z laserových pušiek, detská atletika, stolný tenis a jazda na pedálových kárach.

Výsledky

Na záver chceme spomenúť aj zopár úspešných revúckych mien, ktoré sa nestratili v konkurencii a vybojovali pekné umiestnenia.

V kategórii Ženy nad 40 rokov 8,5 kilometra získala tretie miesto Anna Kubusová s číslom 47, ktorá dobehla s časom 0:55:07.

ra kubej abcVeľmi úspešná kategória pre Revúčanov bola kategória Muži do 49 rokov na 8,5 kilometra. Víťazom sa stal favorit z minulého roku Tomáš Kubej s časom neuveriteľných 0:34:47 minút! Ďalším skvelým pretekárom bol len devätnásťročný Dominik Hutka, ktorý si dobehol po druhé miesto, iba necelú minútu za víťazom.

Úspešného bežca sme mali aj v kategórii Muži nad 50 rokov – Jána Špaka s číslom 56. Tiež si na 8,5 km vybehal druhé miesto.

V behu na 22 kilometrov sa Revúca predviedla ako sa patrí. V kategórii Ženy do 39 rokov si druhé miesto vybehala Valentína Grendová s časom 2:04:51.

V kategórii Muži nad 50 rokov cinklo prvé miesto Ivanovi Pompurovi. Svojich súperov predbehol o viac ako dve minúty, s časom 2:08:59.

Všetkým pretekárom ďakujeme za účasť a víťazom blahoželáme.

Výsledky pretekov nájdete na stránke www.beh.sk a fotografie z podujatia na facebooku ZŠ J. A. Komenského v Revúcej a OZ Vyšší level.

Poďakovanie patrí okrem sponzorov, bez ktorých by sa preteky nemohli uskutočniť, aj dobrovoľníkom z radov pedagógov a rodičov ZŠ J. A. Komenského v Revúcej, ktorí organizačne zabezpečovali podujatie a tiež bývalým žiakom školy, ktorí pomáhali so zabezpečením trate.

Tešíme sa na ďalší ročník pretekov Beh revúckym chotárom ☺

 

Text a foto: Nina Vavreková
(zdroj: www.beh.sk)

 

V Ý S L E D K Y (klik)

CELKOVÉ V Ý S L E D K Y (klik)

FOTOGALÉRIA NA FACEBOOK-u (klik)

Čítať 990 krát Naposledy zmenené sobota, 26 jún 2021 11:09

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!