nedeľa, 25 február 2024 14:48

Revúcka biatlonistka Ema Kapustová na Majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v Estónsku vybojovala striebornú medailu Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Unavená, ale šťastná Ema Kapustová v cieli  po vytrvalostnom behu na 12,5 k na Majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v biatlone v Estónsku. Unavená, ale šťastná Ema Kapustová v cieli po vytrvalostnom behu na 12,5 k na Majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v biatlone v Estónsku. Foto z stv šport

Revúcka rodáčka Ema Kapustová získala dnes 25.2.2024 na Majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v biatlone v estónskom meste Otepää striebornú medailu pre Slovensko. Stalo sa tak v behu na 12,5 km, v ktorom obsadila druhé miesto za nemeckou pretekárkou Juliou Tannheimerovou a pred Slovinkou Lenou Repincovou. Vo vytrvalostnom preteku po čistej streľbe dosiahla čas o 1:23,9 min. horší za víťazným časom Nemky, ktorá zabehla túto trať za 42:14,0 min. a o takmer 24 sek. lepší než dosiahla spomínaná Slovinka.

Naša mladá pretekárka 21-ročná Ema Kapustová začala s biatlonom v revúckom klube KB Magnezit Revúca pred 6 rokmi pod vedením trénerov Dušana a Milana Chrapánovcov. Výborne si počínala aj na Majstrovstvách Európy 2024, kde vo vytrvalostných pretekoch žien na 15 km získala bronz. Len dve pretekárky v tomto preteku absolvovali streľbu bez chýb. Nie nadarmo sa o nej začína hovoriť, ako o streleckom Harry Potterovi.

Pre portál biatloninfo.sk po pretekoch povedala: "Dnes to bolo náročné už na rozcvičke. Hneď ráno som sa cítila unavená. Ani na trati sa mi nešla úplne dobre, ale snažila som sa rozložiť si sily do všetkých kôl tak, aby som v poslednom zrýchlila. Na strelnici som si to ustrážila. Podmienky boli náročné. Nebola som si istá tými ranami, nebolo to stabilné. V dnešných podmienkach bolo pravdepodobné, že štyri nuly môžu znamenať dobrý výsledok. Potvrdilo sa to. Mám radosť, trasú sa mi nohy. Chcem sa poďakovať aj servisu, lyže držali počas celých pretekov. Chcem si ešte užiť súťaženie v juniorskej kategórii, lebo od budúcej sezóny už pôjdem k ženám." 

A my, jej krajania a Gemerčania radi Eme zatlieskame a zagratulujeme k tomuto vynikajúcemu výsledku i k striebornej medaile pre Slovensko.

 

Pripravil MG od

 

Čítať 293 krát Naposledy zmenené nedeľa, 25 február 2024 22:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!