utorok, 10 január 2023 11:11

Z klubu biatlonu Magnezit Revúca: Nikdy nie je neskoro začať! Doporučený

Napísal(a) R. Hudecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Keď má niekto chuť a vôľu športovať a posúvať svoje limity, tak nikdy nie je neskoro začať. Ku takému kroku sa odhodlal aj Martin Beláň, otecko nášho mladého biatlonistu Martina. Aj keď má štyridsiatku na krku, povedal si, že skúsi robiť biatlon, a to nielen rekreačne pre radosť, ale aj súťažne. Začal absolvovať všetky tréningy s deťmi, a samozrejme si niečo aj individuálne pridal. Hlavne sa musel zoznámiť s technikou streľby a s technikou behu na lyžiach. Ale kde je vôľa, tam je cesta. S veľkým odhodlaním sa prihlásil 29.12. – 30.12.2022 na 1. kolo Viessmann pohára dorastu a dospelých v biatlone v Osrblí. Samozrejme vedel, že vo svojej kategórii, muži B, sa nemôže rovnať kolegom, niektorým bývalým pretekárom, niektorým terajším trénerom, ktorý sa biatlonu venujú cely život.

Otec Martin st a jeho syn Martin jun No keby sa toho zľakol, bol by doma na gauči, ale on sa postavil na štart. Prvýkrát to bolo o tom, zistiť, ako je na tom voči konkurencii. Aj keď to bolo obidva dni posledné miesto, v nedeľu bolo posledné miesto tretie :-). Už na budúcich pretekoch sa bude chcieť zlepšiť a výsledným časom priblížiť konkurencii. No a v lete, keď bežky vymení za beh, to môže byť ešte lepšie. Už teraz mu držíme palce.

Tento príbeh nás všetkých môže povzbudiť, že nezáleží na veku, aby sme si mohli dávať nové výzvy a ciele. Možností je veľa. Stačí nehľadať výhovorky, ale cestu, ako sa niečo robiť dá. Nemusí to byť súťažne. Môžeme začať behať, cvičiť, bicyklovať, jazdiť na kolieskových korčuliach, niektorým stačí rýchla chôdza, Nordic walking, turistika, futbal, volejbal, golf, tenis, stolný tenis, pilates, plávanie, bojové umenie, tanec a. i. Možností je veľa. Stačí chcieť. Pridať pevnú vôľu a pravidelnosť. Bez ohľadu na vek. Veď nikdy nie je neskoro začať!

 

Rut Hudecová

 

Čítať 594 krát Naposledy zmenené utorok, 10 január 2023 16:09

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!