nedeľa, 05 apríl 2015 23:23

Baníci z Rožňavského Bystrého nafárali Baníkom z Nižnej Slanej do "vozíka" päť gólov

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

n slana 08 aDňa 5.4. 2015 odohrala Nižná Slaná prípravný futbalový zápas v Rožňavskom Bystrom, ktorý mal byť generálkou na majstrovské zápasy v II. triede. Počas zimnej prípravy mužstvo N. Slanej trénovalo raz do týždňa v telocvični a neskôr vonku. Odohralo tri prípravné zápasy, v ktorých podľahlo súperom z vyšších súťaží. Káder sa cez zimný prestupový termín posilnil o štyroch hráčov. Hráči sú pripravení na štart súťaže, zranení sú Prónai a Kašai. 
Zápas otvorila rozohrávka hostí. K lopte sa dostali domáci. Mali dve akcie na ľavej strane. Po druhej z nich ich hráč strelou z ťažkého uhla otvoril stav zápasu. 1:0. Domáci pokračovali v útočení, na pravej strane mal dve nepresné strely Minčík, zo zálohy raz ohrozili gólmana Ján Gonos a Lipták - Giba. Prišiel výkop gólmana hostí, ktorý nenašiel žiadneho hráča hostí. Domáci situáciu využili a po akcii na ich ľavej strane skóroval domáci útočník. 2:0. Hostia domácu obranu veľmi nepreverili. Akciu Olexu vpravo zastavil záložník domácich, vľavo bol „odzbrojený “ O. Junger. Hostia spravili počas tohto polčasu tri individuálne chyby, čím stratili loptu. V dvoch súbojoch na oboch stranách obrany hostí boli úspešnejší hráči hostí. Roh Urbana zľava Nemec kryl.

Domácim sa podarilo dostať do brejku, strelili aj gól, ktorý však pre ofsajd nebol uznaný. Z hostí sa zapájali do útočenia aj stopéri. Domáci sa dostali k lopte po nepresnej rozohrávke R. Kolesára, ktorý bol v obrane posledný. Urban sa dostal do nájazdu a prekonal Nemca. 3:0. Dve akcie hosťom na ich ľavej strane zmaril stopér Leng. V šanci bol G. Keršák, ktorému však lopta v poslednej chvíli odskočila, k zakončeniu nedošlo. Tréner hostí striedal O. Jungera. Ďalšiu akciu hostí vľavo vytvorila trojica Valko, Kuchta a Mihalík, k zakončeniu však nedošlo. Strelu Kuchtu smerujúcu mimo bránky Koncz vyrazil. Z následného rohu hostia veľa nevyťažili. Strelu Cangára z diaľky Koncz kryl. Domáci mali v tejto fáze prevahu. Po protiútoku po pravej strane a prihrávke záložníka domácich sa dostal domáci hráč do šestnástky hostí, kde hráč hostí zahral rukou. Následnú penaltu Urban bezpečne premenil, aj keď gólman stranu uhádol. 4:0. V závere mal najväčšiu šancu hostí Valko. Jeho strelu z priameho kopu z ľavej strany asi z 25 metrov Koncz vyrazil na roh. 

Po päťminútovej prestávke si mužstvá vymenili strany. Rozohrávku mali tentokrát domáci a po rozohraní „poslali pozdrav“ brankárovi Nemcovi z diaľky, ktorý strelu kryl. Hra mužstiev sa nezmenila, avšak mužstvá si vytvorili menej šancí a hralo sa viac v strede poľa. Ján Gonos znova ohrozil gólmana hostí. Domáci zahrávali priamy kop zľava z 23 metrov. Strelu Urbana gólman kryl. Zmenou v zostave bolo vystriedanie J. Kolesára. Za hostí zahrával priamy kop G. Keršák. Jeho strela bola nepresná. Olexa bol pri útoku faulovaný. Gól strelili hostia po akcii na pravej strane, ktorú zakončil R. Kolesár. 4:1. Ďalšiu akciu Kuchtu po pravej strane nezakončili, keďže center nenašiel adresáta. Do hry sa vrátil O. Junger a naopak Prónai striedal. Domáci vystriedali Urbana st., ktorý dvakrát fauloval hráčov hostí a raz sa ocitol v šanci, avšak lopta mu ušla. Skórovať sa im podarilo po akcii po ich pravej strane, presadil sa Urban ml.. 5:1. Hostia mali pološancu, avšak hráč zakončoval nepresne zblízka. V závere ešte domáci dvakrát zakončili svoje akcie, stav sa nezmenil.
Text: Štefan Tomášik
Foto: Martin Gazdík

 [cincopa A8JALcskkMv6]

 

Čítať 2185 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!