×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/futbal/drnava/ihrisko
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/futbal/drnava/ihrisko
sobota, 24 júl 2010 22:25

Drnavský stánok futbalu dostal nový šat

Napísal(a) Karol Csobádi (korzar.sk)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Drnava - odovzdanie šortového areálu. Foto: Karol CsobádiD r n a v a - 24.7.2010 - Futbalisti Drnavy si od novej sezóny určite vychutnajú výhodu domáceho prostredia. Po takmer poldruharočných rekonštrukčných prácach odovzdali do užívania vynovený futbalový areál s novučičkým trávnikom.
Slávnostného odovzdania ihriska do užívania sa okrem vedenia futbalového klubu, starostky obce Heleny Ulbrikovej a zástupcov ObFZ v Rožňave zúčastnili aj občania a predovšetkým tí, ktorým tento stánok prináša najväčšiu radosť, hráči všetkých kategórií. Preto v programe nemohli chýbať ani futbalové zápasy. Po slávnostnom príhovore

a výkope, ktorého sa zhostili starostka obce Helena Ulbriková a predseda ObFZ v Rožňave Ján Džubák, na prvý zápas nastúpili proti sebe žiaci Drnavy, ktorí uhrali nerozhodný výsledok 2:2. Nasledoval zápas dospelých proti navrátilcom z hosťovaní. Tento duel sa skončil víťazstvom vracajúcich sa hráčov v pomere 9:4 a v ich farbách sa predstavil aj Jozef Rencsok. Najzábavnejším bolo posledné stretnutie medzi dorastencami Drnavy, ktorí zdolali „starých pánov“ 6:1. Po tradičnom guláši a občerstvení sa pri hudbe zabávali účastníci až do rána.

Stovky brigádnických hodín

Futbalové ihrisko v Drnave už dlhšie potrebovalo rekonštrukciu, keďže terén bol nerovný, hracia plocha úzka a množstvo priehlbín sťažovalo samotnú hru. „Práce začali prebiehať počas sezóny, ale pokiaľ sa robilo odvodnenie dolnej časti ihriska, mohli sme pred poldruha rokom hrávať ešte doma. Domáce zápasy v práve skončenom ročníku sa však už hrávali v Lipovníku a na jar na iných náhradných ihriskách. Po odvodnení sa urobili hrubé terénne úpravy, vyrovnala sa celá hracia plocha, navozila nová ornica, vylepšila tribúna a striedačky, ako i kamenný oporný múr. Jedine osev sa riešil dodávateľsky. Máme taktiež novú kosačku, studňu s čerpadlom a pre najlacnejší spôsob zavlažovania sme zakúpili prenosné samočinné zavlažovacie zariadenie. Obec ako hlavý sponzor nás pri tomto spoločnom úsilí podporila takmer polmiliónovou finančnou sumou, samozrejme, ešte v prepočte na koruny, ale nebyť stoviek bezplatných brigádnických hodín, suma by sa určite zdvojnásobila. Teraz má naše ihrisko rozmery 55 x 90 metrov, a preto v budúcnosti chceme pristúpiť k rozširovaniu,“ uviedol tajomník klubu FK Drnava Tibor Bulík.

Nervozita až do konca

Zo starostky obce, ktorá je pasívna športovkyňa, upadla nervozita až po slávnostnom príhovore. „Pri mojom nástupe do funkcie bolo ihrisko v havarijnom stave. Celá jedna časť bola podmočená a bohužiaľ dostali sa tam aj fekálie. Začali sa prevádzať výkopové práce a vtedy došlo aj k schváleniu financií na rozšírenie a úpravu hracej plochy. Poslancov nebolo treba presvedčovať, keďže majú kladný prístup k športu. I keď finančná suma nebola malá, som rada, že sa toto dielo podarilo aj napriek kríze. Až teraz zo mňa konečne opadla nervozita. Na futbal chodím iba zriedka, pretože i keď má aj kladné stránky, je mi stále ľúto, keď sa niektorý hráč vážnejšie zraní. Odteraz však budem chodiť častejšie a okrem zápasu sa rada pokochám na výsledkoch spoločného úsilia,“ povedala starostka obce Drnava Helena Ulbriková.

Najlepším krstom postup

Futbalisti Drnavy v predošlej sezóne skončili za postupujúcimi Honcami na druhom mieste. V práve skončenej sezóne po jeseni uzatvárali tabuľku, ale v jarnej odvete sa výrazne zlepšili a súťaž zakončili na jedenástej priečke. „Nové ihrisko by sa malo pokrstiť postupom, čo je i naším dlhodobým cieľom. Nateraz zbierame hráčov, ktorých sme mali na hosťovaní, a chceme vytvoriť silné mužstvo,“ konštatoval predseda klubu Tibor Balázs. Jedným z hráčov, ktorí by mali v novej sezóne posilniť Drnavčanov, je aj Miroslav Mázik. V deň otvorenia novej hracej plochy hral za farby hosťujúcich hráčov. „Nová hracia plocha je kvalitná a znesie kritériá aj piatoligovej súťaže. Tráva bola síce trochu vyššia, čo chvíľami spomaľovalo rozvíjanie hry,“ uviedol M. Mázik.
sobota 24. 7. 2010
| Karol Csobádi

© 2010 Petit Press. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená
 
FOTOGALÉRIA KAROLA CSOBÁDIHO:
{gallery}futbal/drnava/ihrisko{/gallery}
{jcomments on}



Čítať 3490 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!