×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/dss/sport
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/dss/sport
piatok, 22 júl 2011 15:53

Európski bežci o Pohári Slovenského krasu v orientačnom behu 2011 rozhodnú na Silickej planine Doporučený

Napísal(a) Jozef Pollák
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V závere júla sa Rožňava a okolie bude hemžiť orientačnými bežcami z celej Európy. V dňoch 27. - 31. júla (streda - nedeľa) sa v terénoch Silickej planiny a taktiež priamo v centre Rožňavy uskutočnia 4-dňové medzinárodné preteky v orientačnom behu – Pohár Slovenského krasu 2011. Súčasťou podujatia je aj organizácia 49. ročníka Pohára rektora TU Košice. Toto významné masové podujatie organizuje v terénoch Slovenského krasu už tradične klub orientačného behu Akademik TU Košice.
Centrom podujatia bude Krásnohorské Podhradie. V stredu 27. júla sa začnú schádzať účastníci podujatia a zároveň je pripravený na tento

deň tréning na Soroške. Prvá etapa sa bude bežať v blízkosti Silice, zhromaždisko a cieľ bude pri odbočke k Ľadnici.
Orientačný beh ako lesný šport sa chce dostať do povedomia čo najširšej verejnosti. Aj z tohto dôvodu zaradili organizátori do programu podujatia preteky v orientačnom šprinte priamo v centre Rožňavy v piatok 29.7. v podvečerných hodinách. Cieľ a štart (16:30) tejto etapy bude priamo na námestí, trate budú viesť priľahlými uličkami, parkom a krajom sídliska.
Tretia a štvrtá etapa sa uskutočnia opäť v lesnatých priestoroch Silickej planiny - na Soroške.
V súčasnosti je na štart prihlásených viac ako 700 pretekárov, organizátori očakávajú, že konečný počet štartujúcich by sa mohol priblížiť až k 800.
Dôvodom takejto vysokej účasti sú predovšetkým jedinečné terény Slovenského krasu a mnohé prírodné, či kultúrne krásy regiónu. Na štarte sa okrem výkonnostných a rekreačných vyznavačov tohto športu objaví aj niekoľko špičkových pretekárov, reprezentantov Slovenska, alebo iných krajín. V prípade záujmu vyskúšať si tento šport, môžu sa záujemcovia prihlásiť na jednoduchú náborovú trať, či počas pretekov v Rožňave, alebo v hociktorý deň na Silickej planine.
Program podujatia:
27. júl – tréning  – Soroška
28. júl – 1. etapa – Silica - Ľadnica, štart od 9:30
29. júl – 2. etapa – Rožňava, námestie, štart od 16:30
30. júl – 3. etapa – Soroška, štart od 9:30
31. júl – 4. etapa – Soroška, štart od 9:30
Jozef  Pollák
predseda klubu OB ATU Košice a riaditeľ pretekov

{jcomments on}

Čítať 2288 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:15

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!