štvrtok, 08 august 2013 15:22

Futbalisti - prídeme sa na vás pozrieť, len bojujte čestne, v športovom duchu aj pre potešenie fanúšikov! Doporučený

Napísal(a) Ondrej Doboš
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Horúčavám sa síce v letnej futbalovej prestávke darí aj na hornom Gemeri, ale futbaloví fanúšikovia očakávajú vzostup futbalového kumštu od futbalistov, ktorí už 10. - 11. augusta 2013 svojou šikovnosťou začnú zbierať body a rozdávať potešenie z hry.
Rožňavčania začali naostro v V. lige skupiny JUH už 4. augusta 2013. Odohrali dva majstrovské zápasy a aj keď nezačali výhrou a veľký vzostup sa od nich neočakáva ani teraz, dali akýsi povel na odštartovanie najmä nižšie súťažiacim mužstvám. V novom ročníku bude posilnená najmä VI. liga Košicko-gemerskej skupiny, kde k doterajším kolektívom Gemerskej Polomy, Krásnohorského Podhradia, Gemerskej Hôrky a Dobšinej sa pripojí aj Tatran Betliar ako jej nový účastník. Odborníci tvrdia, že veľkú slávu v tomto ročníku nebude robiť z nich ani jedno mužstvo. Nik si nedáva za cieľ postúpiť vyššie. Dlhé roky túto možnosť už pred súťažou odovzdávajú mužstvám z iných oblastných zväzov. Akoby sa všetci tešili iba na to, že nastúpia za klub, odohrajú 90 min. v zápase a život pôjde ďalej aj tak, či vyhrajú, alebo stratia nejaký ten bod. Ich príprava neveští pred ročníkom toho veľa, skôr naopak. Uvidíme, kde sa na konci ročníka zastavia ich možnosti a predsavzatia.

K lige sa pridáva i súťaž I. a II. triedy horného Gemera. Vlani sa na začiatku smelo pustili do nej futbalisti Drnavy, ktorí sa celú jeseň držali na čele tabuľky. Potom, neviem prečo, od postupu ustúpili, začali strácať body aj doma a nakoniec úmyslu Betliarčanov postúpiť vyššie nezabránili. Čas ukáže, či aj Betliarčanov nepochytí znovu mánia z predchádzajúcich rokov, ktorej sa nevyhol Lipovník, ani Krásnohorská Dlhá Lúka a radšej sa vrátili z kratšej cesty, než by ostali bojovať o vyššie ciele. Myslím, že podobné problémy mali aj v Betliari a len tak-tak, že nezanikol súťažný futbal v tejto obci.
Odcházdajúci Betliar a zostupujúci ŠK Brzotín teda v novom ročníku zastúpia Honce a Štítnik. Dve susediace obce, ktoré celý uplynulý rok vedľa seba bojovali o postup. Honce nakoniec jednoznačne súťaž vyhrali a jasne postúpili. Uvidíme, ako sa im bude dariť v tejto súťaži.
Druhá trieda má novú tvár v podobe novozloženého Lipovníka a béčka Dobšinej. Brzotín bude posilnený o vypadnutý ŠK a čakáme, čo s Mladosťou dokážu napraviť, aby sa Brzotín vyškriabal zo suchých rôčkov na vyšší piedestál.
Nuž, Vivat futbal! Vitajte na futbalových trávnikoch! Tešte sa z najrošírenejšej hry aj na hornom Gemeri! Prídeme sa na vás pozrieť, len bojujte čestne, v športovom duchu a aj pre fanúšikov!

Pre tých, ktorí posielajú z futbalu články, alebo iné informácie, uverejňujem adresu, na ktorú ich posielajte:

OD

V. liga JUH

3. kolo 10.8.2013 o 16.30: Rožňava – Sobrance

VI liga K-G

1. kolo 11.8.2013 o 16.30:  Geča – Gem. Poloma (nedeľa 10.45)

Krh. Podhradie – Ďurkov (sobota)

Dobšiná – Budimír

Ťahanovce – Betliar 

V. Opátske B – Gem. Hôrka (nedeľa 10.30 KE Krásna)

I. trieda

1. kolo 11.8.2013 o 16.30:  Dedinky – Rožň. Bystré

Vyšná Slaná – Krh. Dlhá Lúka

Štítnik – Rudná (v Kun. Teplici)

Drnava – Vlachovo

Dlhá Ves – Hrhov

Bohúňovo – Jablonov n/T (o 13.30 v Joviciach)

Honce – Slavošovce

II. trieda

1. kolo 11.8.2013 o 16.30:  Kečovo – Čoltovo (nehrá sa)

Dobšiná B – má voľno

Plešivec – Nižná Slaná

Jovice – Ml. Brzotín

FK Brzotín – Pača (nehrá sa)

Krh. Dlhá Lúka B – Kružná (sobota 10.8.)

Gemerská Hôrka B – Lipovník

DORAST

III. liga K-G

1. kolo 10.8.2013: Drnava – Svinica

ST a ML ŽIACI

II. liga

1. kolo 10.8.2013: Rožňava – KAC Košice A

{jcomments on}

 

Čítať 2103 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:16

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!