pondelok, 26 august 2013 15:52

Gemerská Poloma si z Dobšinej odviezla tri body Doporučený

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dobšiná – Gemerská Poloma 0:1 (0:0). Gól hostí: B. Milko. Zostava G. Polomy: Mišina – Chochol, Hatvaník, Grác, Fecko – Boroš, Gere, Mar. Gallo, Lipták – Mil. Gallo, B. Milko. Náhradníci: Kováč, Benedik, Ďuriček, R. Greško, Tomášik (B), Šubovič. Striedania: Lipták (46. min Benedik), Boroš (Ďuriček), Milko (Šubovič). V treťom kole VI. ligy košicko – gemerskej skupiny cestovala Gemerská Poloma do Dobšinej. Pricestovala v najsilnejšom zložení, keď trénerovi k dispozícii bolo 17 hráčov. Domáci tréner ich mal iba dvanásť.
Zápas začal rozohrávkou domácich. V úvode mali domáci šancu po ľavej strane, hráč s č. 6 po prihrávke zo šestnástky netrafil bránku. Ďalšia šanca bola, keď strela voľného Barnáka letela tesne nad ľavý vinkel brány hostí. Potom sa hra o niečo vyrovnala. Po faule na Mil. Galla nasledoval priamy kop. Sám faulovaný ho zahral. Trafil iba do múru. Domáci odpovedali, Mišina zasahoval dvakrát. Hráč domácich Laurinc bol vylúčený po druhej žltej karte. Potom sa hralo medzi šestnástkami s minimom šancí alebo striel. Za zmienenie stojí prienik Gothardta, ktorého

zakončenie bolo nepresné. Za hostí vystrelil na domácu bránu Mar. Gallo. Číselná prevaha zahrala do karát hosťom, ktorí nerozhodný stav udržali do konca polčasu.

Do druhého polčasu tréner Benedik striedal Liptáka. Hra mužstiev sa nezmenila. Hráči hostí robili chyby v obrane, ktoré domáci nepotrestali. Napriek prevahe sa hosťom nedarilo v zálohe kombinovať. Najväčšiu šancu mali, keď sa Milko dostal po dlhej lopte do samotného nájazdu. Bol však odmávaný ofsajd AR. Po dvoch fauloch Benedika mali domáci k dispozícii dva priame kopy spoza šestnástky. Veľa z nich domáci nevyťažili. Hostia preskupili rady, keď Mil. Gallo sa presunul do zálohy a Mar. Gallo do útoku. Ako sa ukázalo zmena sa osvedčila. Po lopte od Mil. Galla sa dostal Milko do nájazdu a prekonal domáceho brankára. 0:1. Domáci sa snažili vyrovnať. Nebezpečné situácie vznikli po dlhých autoch Strelku. Raz zasahoval Mišina, druhýkrát bolo zakončenie domácich nepresné. Hostia mali ešte jeden nájazd brejku, keď sa dostával úniku jeden z hráčov hostí. V závere zápasu mohli domáci vyrovnať, zakončenie bolo nepresné. TJ Gemerská Poloma tak získala ďalšie body zo súperovho ihriska.
Bc. Štefan Tomášik

 

Čítať 1924 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:17

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!