×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/sport/futbal/minif
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/futbal/2011/19
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/futbal/minif
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/futbal/2011/19
štvrtok, 05 január 2012 17:22

Hráči z Nižnej Slanej si na futbalovom turnaji v Dobšinej nepočínali zle Doporučený

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 30.12. 2011 v Dobšinej v telocvični základnej školy sa uskutočnil futbalový turnaj, kde medzi účastníkmi bolo aj mužstvo Nižnej Slanej. Oproti minulému roku nastúpilo posilnené na brankárskom poste. Vo svojej základnej skupine C malo dvoch súperov: mužstvo Vyšnej Slanej a jedno z domácich mužstiev.
Vo svojom prvom zápase bola jeho hra na najlepšej úrovni: mala hlavu i pätu, bola jednoduchá a musela sa divákom páčiť, keď svojho súpera obliehala na vlastnej polovici. Brankár v zápase nemal veľa práce a udržal čisté konto. Jasnú prevahu sa podarilo aj gólovo vyjadriť jedným gólom Dovčíka.

V druhom zápase nastúpila N. Slaná proti mužstvu Vyšnej Slanej, pre niektorých hráčov to bolo menšie derby, keď sa navzájom poznali s niektorými hráčmi súpera. Tomuto zápasu nechýbalo nič, čo by mal mať dobrý zápas: dva zvraty v zápase, kvalitná hra oboch mužstiev, či napätie pred oboma bránkami. Od začiatku zápasu sa hral rušný futbal, brankári museli zasahovať. Nižná Slaná sa ujala vedenia. Potom však Vyšná Slaná otočila na 2:1 v ich prospech (jeden gól z trestného kopu), predtým však v prvom polčase oba mužstvá nepremenili trestné kopy za kopnutie lopty nad určenú výšku. Nižná Slaná sa nevzdávala, po inkasovanom góle začala mať hernú prevahu, tú vyjadril gólom Juraj Cangár, keď doslova pretlačil loptu na viackrát do bránky, keď bol úspešnejší v súboji s brankárom Vyšnej Slanej. Potom prišiel aj pekný gól Slováka, keď akciu začal na vlastnej polovici už brankár, lopty sa dotkol každý hráč a Slovák vonkajším falšom dostal svoj tím do vedenia. 3:2. Nasledoval ďalší gól Nižnej na 4:2. To však nebolo všetko. Ďalšie šance ostali nevyužité, ale aj súper bojoval a vyrážal do protiútokov, znížiť sa mu nepodarilo. Piaty gól pridal aj brankár Nižnej Slanej, keď trestný kop na návrh spoluhráčov premenil a definitívne rozhodol víťazovi. 5:2. V závere zápasu si to zopakoval, ale tentokrát nepremenil. V zápase bola aj veľká férovosť oboch mužstiev, keď pri jednej strele sa zdalo, že hráč Vyšnej Slanej prekonal brankára súpera, hráči Nižnej Slanej však videli, že to gól nebol a preto to reklamovali, čo akceptoval aj rozhodca aj hráči Vyšnej Slanej. Veľmi korektné to bolo aj pri fauloch, ktorých nebolo veľa.
Nižná Slaná tak postúpila zo základnej skupiny, potom sa však oslabila o Cangára, ktorý musel odísť, a ani brankár nebol celkom v poriadku, keď v prvom zápasu pocítil tvrdšiu hru súpera a v druhom zápase pri zneškodnení šance sa nie vážne zranil, avšak pomohol mužstvu aj v ďalších zápasoch.
V prvom zápase finálovej skupiny nastúpila Nižná Slaná proti domácemu mužstvu, ktoré malo v poli kvalitných hráčov. Hrala s nimi vyrovnanú partiu, nedokázala sa však proti ich hre presadiť a zavážilo aj oslabenie na lavičke, či už menej síl. Každý hráč odviedol v tomto zápase maximum a preto prehra nebola vysoká 0:3. Vážnejšiu šancu na strelenie gólu si vypracovala len jednu, tú však nepremenila.
Vo svojom poslednom zápase nastúpila proti rómskemu domácemu mužstvu, kde sa malo rozhodnúť, ktoré z týchto mužstiev skončí druhé, resp. tretie, keď toto mužstvo dostalo v predošlom zápase vysokú gólovú nádielku od domáceho mužstva (nastúpilo bez brankára). Mužstvo Nižnej Slanej hralo spočiatku vyrovnaný zápas so súperom, čakalo sa na prvý gól. Ten padol po strele k ľavej žrdi, ktorú by brankár mal, nebyť zranenia. Domáci mali o niečo viac striel ako hostia, zasahovať musel brankár hostí. Pri jednej tvrdej strele obetavo zasiahol a hra musela byť prerušená. Krátko potom opäť zasahoval, neskôr však opäť nasledovala ďalšia prudkú strela a tentokrát už nemohol v hre pokračovať. Mužstvo inkasovalo ďalšie góly, snažilo sa však prekonať robustného brankára súpera, ktorý zaberal v bránke (bránkami boli kozy) takmer všetok priestor a už v zápasoch v skupine ho nevedeli prekonať aj iné mužstvá. Čestný gól strelil Hajči utešenou strelou z pravej strany k vzdialenejšej žrdi. Na vyhodnotení turnaja sa hráči rómskeho mužstva ospravedlnili brankárovi hostí, treba však poznamenať, že aj hráči Nižnej Slanej v poli boli v tomto zápase faulovaní. Útechou pre nich môže byť, že sa umiestnili na mieste, ktoré zabezpečilo návratnosť nákladov spojených s cestou a so zaplatením štartovného.
Nižná Slaná tak obsadila 3. miesto, čo je v porovnaní s minulým rokom zlepšenie. Do streleckej listiny sa zapísali všetci hráči, čím sa zrejme nemôže pochváliť žiadne mužstvo, ktoré účinkovalo turnaji. Občerstvenie na turnaji v porovnaní s minulým rokom nebolo na takej úrovni, keď k dispozícii bolo len pitie. Rozhodovanie všetkých rozhodcov však bolo na výbornej úrovni, keď každú situáciu posúdili správne. Mužstvo bol aj morálne podporiť bývalý výborný ľavý záložník Gejza Valentko.
Konečné poradie turnaja: 1. Dobšiná - dospelí, 2. Rómske družstvo Dobšinej, 3. Siderit Nižná Slaná.
Súpiska Nižnej Slanej: Štefan Tomášik – Gustáv Keršák, Dalibor Hajči, Marek Dovčík, Peter Slovák, Juraj Cangár.
Štefan Tomášik
Fotografie: autor textu a Jaroslav Plačko

{gallery}sport/futbal/minif{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2476 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!