×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/futbal/2011/kov
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/futbal/2011/brzo
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/futbal/2011/kov
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/futbal/2011/brzo
streda, 10 september 2014 10:31

Komentár k šlágru piateho kola I. triedy Bohúňovo – Krásnohorská Dlhá Lúka 0:0

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

boh 5-szani1aTento zápas patril medzi ťahák piateho kola najvyššej okresnej futbalovej súťaže. Stretli sa v ňom dve z troch mužstiev, ktoré doposiaľ neprehrali. Obe mali po 10 bodov a len o skóre bola Krásnohorská Dlhá Lúka pred mužstvom, ktoré patrí v úvode novej sezóny k milým prekvapeniam. Pred zápasom v oboch tábory museli riešiť problémy so zostavami. Na domácej strane hlásil Demeter zranenie a Dókuš meškal kvôli neodkladným rodinným záležitostiam. Tréner hostí musel povolať z B mužstva Korintuša, nakoľko na poslednú chvíľu odcestovali obaja Rigovci do Francúzska, Motyku v bráne nahradil Maté. Mužstvá nastúpili v zostavách:
BOHÚŇOVO: Ferencz – Doboš, Szaniszló, Antóny, Illés (61. Váradi), L. Kovács, N. Švajko, T. Kovács, Šušán (78. Izák), R. Kováč (72. F. Király), Kulik. 
KRH. DLHÁ LÚKA: Maté – Albert, Emödi, T. Hegedüs, Korintuš (38. J. Gebe), Kovács, Čižmár, Fabián, Klinko, Anna, Prónyai.
Mužstvo hostí opäť pravidelne trénuje pod taktovkou Čižmára, kde sa zameriavajú na kombinačnú hru v pohybe. Boli to práve oni, ktorí prakticky celý zápas sa

pokúšali tvoriť. Domáci však mohli udrieť ako prví, keď po rohu a trme - vrme vyškriabal Szaniszloovú hlavičku skvelým zákrokom Maté. Domácim obrancom zamotával hlavu Korintuš, keď ho odstavovali brániaci hráči častokrát iba za cenu faulu.

Našťastie pre domáceho brankára, ktorý zaskakoval za Dókuša, priame kopy boli z dostatočnej vzdialenosti. V strede poľa umne režírovali hru Prónayi a Čižmár. Vážnejšiu šancu si vytvorili až po polhodine hry keď center Čižmára skončil na brvne a Klinko už nedokázal zasunúť loptu za bránkovú čiaru. 
O pár minút zamestnal agilný Hegedüs brankára, ktorý neudržal loptu, ale pozorný hlavný arbiter odpískal útočný faul. Na druhej strane pálil z dobrej pozície Kulik. Pred prestávkou zaujala iba akcia Szaniszla, ktorý sa uvoľnil v šestnástke súpera, ale po kontakte s Emödim avizoval faul.

Druhý polčas

mal podobný scenár ako prvý, hostia kombinovali, ale hlavne Čižmár bol vytláčaný na svoju polovicu. Vysoké lopty sklepával Szaniszló a čo prešlo to „odpratali“ do bezpečia Dorkin a Kovács. Domáci sa spoliehali na protiútoky vedené Kovácsom a Antonym. Vo výbornej šanci neuspel Švajko, ktorého odzbrojil Kovács Alexander. Hostia pritlačili domácich a po sérii rohov gól visel vo vzduchu.
Nedáš - dostaneš mohlo platiť i v tomto prípade, ale v 63. minúte po individuálnej akcii Antonyho rozhodca ukázal na biely bod. Hostia vycítili neistoty v radoch domácich a tak mohol byť hrdinom hráč Szaniszló, ktorý štyri sezóny pôsobil práve v mužstve Krh. Dlhej Lúky. boh 6-szaniboh 5-szaniboh 4-szaniboh 3-szaniboh 2-szaniPráve ale nerozhodnosť a možno poznanie spôsobilo to, že brankár hostí vystihol strelu.
Tento moment ešte viac postavil hostí na nohy, ktorí pritlačili domácich a opäť šťastena pomohla pri hlavičke Hegedüsa, keď opečiatkoval brvno a odrazená strela poskakovala v domácej šestnástke. Dorážku vykryli obrancovia. Z následného priameho kopu ohrozil bránu Čižmár, ale Hegedüs na šťastie pre domácich zabránil istému gólu. V závere opečiatkoval brvno na druhej strane Antony a tak sa konala spravodlivá deľba bodov.
Vyjadrenie Adriána Szaniszla: "Samozrejme, že som chcel penaltu premeniť, ale vôbec som sa necítil na to, nakoľko sme si to pred

zápasom nepovedali. Žiaľ, nenabral som odvahu kopnúť to pre mňa na netradičnú stranu. Všetko, čo som prezradil a poradil o súperovi pomohlo. Klinko, ani Čižmár sa k hre nedostali a Prónayi bol ďaleko od brány. S bodom sme spokojní, ale mohli sme mať i viac..., škoda."
Text: Štefan Tomášik

Fotografie: z albumu Bohúňovskí sokoli Berti Antony

Čítať 2087 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:23

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!