pondelok, 14 apríl 2014 13:09

Lipovníčania si pred Pačou vybudovali slušný päťbodový náskok

Napísal(a) F. E.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

li paca1aFK Lipovník – TJ Sokol Pača 3:1 (0:1). Góly: R.Szücs ml. 2, F. Emödi - Gajdoš.  Lipovnícki diváci sa museli načakať až do 3. jarného kola, aby videli svojich miláčikov na domácej pôde v akcii. Po minulotýždňovom devastačnom víťazstve nad Kružnou čakal na lídra II. triedy ďalší silný súper. Hralo sa totižto o čelo tabuľky a súperom bola Pača, ktorá strácala 2 body na Lipovník. Zápas rozhodoval Molnár, na čiare s T. Gyenesom a K. Chomjakom. Domáci sa museli zaobísť bez J. Barcziho a A. Erdélyiho, a ďalšou zaujímavosťou bolo, že ani jedno mužstvo nemalo na striedačke žiadneho hráča. 
Zápas sa začal vo svižnom tempe, hostia sa zamerali na bránenie s rýchlymi protiútokmi. Domáci sa snažili o kombinačnú hru, avšak vo finálnej fáze sa im nie veľmi darilo. Chýbala im finálna prihrávka, a keď sa do zakončenia už dostali, tak im chýbalo strelecké šťastie. Domáci dvakrát vážnejšie ohrozili bránu, ale hosťujúci gólman kryl strelu F. Emödiho aj hlavičku R. Szücsa ml. Hostia sa pokúšali o strely z diaľky, dlho sa trápili s presnou koncovkou, avšak po polhodine hry kapitán hostí Gajdoš trafil bezchybne k ľavej tyči a otvoril tak skóre. 0:1. Domácich tento gól ešte viac pribrzdil a zdalo sa, že nenachádzajú recept na pačanskú obranu. Polčas 0:1

Do druhého polčasu však vybehol úplne iný Lipovník. Rýchlejší, behavejší a priamočiarejší. Hneď na začiatku mal opäť šancu F. Emödi, ale z uhla už nevedel zakončiť. Po hodine hry sa však domáci konečne dočkali vytúženého vyrovnania. R.  Szücs ml. sa predral za obranu hostí a zastaviť ho dokázali len faulom, a tak nasledovala penalta. Loptu na biely bod si postavil F. Emödi a s prehľadom vyrovnal. 1:1. Hostia už strácali sily a útoky na ich bránu sa čoraz viac množili. Zubkova strela sa ešte gólom neskončila, avšak o pár minút nato, po najkrajšej akcii zápasu sa už domáci mohli opäť radovať. Útok sa začal od posledného hráča Kaspera, ten posunul Dávidovi, ten ďalej na Zagibu, ktorý skvelou uličkou našiel F. Emödiho a zakončoval R. Szücs ml. 2:1. Čím ďalej, tým viac hostia nevládali a tým viac sa starali do rozhodcu. V 80. min. mali tiež komentáre na 3. gól domácich. Avšak Kelemen sa výborne vyhol ofsajdovej pasci, s loptou vošiel až pred bránu a ako na podnose ponúkol 2. gól R. Szücsovi ml. Na konci výsledok mohol byť ešte krajší pre domácich, ale Bollova strela opečiatkovala len brvno. Po dobrom druhom polčase si Lipovníčania zaslúžene zobrali všetky 3 body a na čele tabuľky si už vybudovali slušný 5 bodový náskok na Paču. 
Zostava FK Lipovník: Dányi – Kasper, J. Dávid, R. Szücs st., Zagiba, Kelemen, Zupko, Lázár, F. Emödi, Bollo, R. Szücs ml.
Zostava Pače: Matej Zagiba - Cmorik, Pisár, Sústrik, Adam, Bubenčík, Liška, Žiga, Gulykás, Miloš Zagiba, Gajdoš.

 

Čítať 1916 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!