pondelok, 28 apríl 2014 17:49

Lipovník sa pripravuje na postup do 1. triedy

Napísal(a) F. Emodi
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

lip sla1aFK Lipovník – Nižná Slaná 4:1 (2:1), góly: F. Emődi, Bollo 2, R. Szucs ml. V 18. kole II. triedy privítal líder z Lipovníka hráčov Nižnej Slanej, ktorí v posledných kolách zaznamenali vzostup formy a tak sa očakával dobrý zápas. Obe mužstvá spája kombinačný futbal a spojenie mladých a skúsených hráčov. Domácim chýbali hráči, ako Kerekes, alebo zranený Kelemen, avšak i tak mali na lavičke pripravených ešte dvoch hráčov. Zápas rozhodoval Šalamon. Hralo sa za pekného slnečného počasía a na kvalitne pripravenom ihrisku.
Začiatok zápasu ovládli domáci. Po prvých piatich minútach oťukávania si začali domáci vytvárať šance, no tá prvá ešte gólom neskončila. F. Emődi uvoľnil R. Szucsa ml., ten sa pohral s obrancom, no svoje sólo zakončil len strelou do žŕďky. O dve minúty si úlohy vymenili, R. Szucs ml. krásnym vysunutím dostal do šance F. Emődiho a ten poľahky otvoril skóre. 1:0. Neprešli ani 3 minúty a domáci sa mohli radovať druhýkrát. Peknou nahrávkou z obrany R. Szucs st. našiel Bolla a ten lobom cez brankára zvýšil už na 2:0. Každý si myslel, že po raketovom úvode príde pokoj na domáce kopačky, no opak bol pravdou. Lipovník sa uspokojil a strácal na koncentrácii, čo

v 20. minúte využili hostia a znížili zásluhou Karasa na 2:1. A to nebolo všetko. Hostia prevzali iniciatívu a celý prvý polčas už dominovali a len šťastiu a ich nedôrazu mohli domáci ďakovať, že stav ostal nezmenený. Polčas 2:1.
Druhý polčas bol už vyrovnanejší, domáci sa otriasli z tlaku Nižnej Slanej a hral sa medzišestnástkový futbal. Po hodine hry mal možnosť zvýšiť striedajúci Erdélyi, no jeho strela skončila len na konštrukcií brány. Ten istý hráč o pár minút na to vysunul R. Szucsa ml., ktorý obišiel brankára a z uhľa našiel lepšie postaveného Bolla, ktorý s prehľadom zvýšil na 3:1. Zdalo sa byť rozhodnuté. Hostia si vypracovali tiež možnosti, a keď už si aj mysleli, že uspejú, tak zakročil dobre pripravený brankár Dányi. V 83. minúte sa dočkal aj R. Szucs ml. keď peknou strelou zvýšil už na 4:1. Na konci zápasu ešte mohol zavŕšiť svoj hetrik Bollo, no jeho delovka skončila opäť len na konštrukcií brány.
Aj keď výsledok hovorí o rozdiely triedy medzi dvoma mužstvami, hral sa dobrý futbal z oboch strán a hostia v niektorých pasážach dominovali nad Lipovníkom.
Lipovník si po dnešnom výsledku upevnil v tabuľke svoje 1. miesto. Ašpirant na postup do I. triedy disponuje dobrou obrannou fázou vedenou skúsenými hráčmi na čele s Kasperom, keďže doteraz v súťaži inkasovali len 9 gólov. Na druhej strane navrátilci do lipovníckej zostavy, mladé esá Bollo (dlhodobé zranenie), R. Szucs ml. (hosťovanie v Drnave) a F. Emődi (hosťovanie v Krh. Dlhej Lúke) sa starajú o útočnú fázu, keďže v 4 jarných kolách z 13 vsietených gólov až 11 si pripísali práve oni a popridávali k nim aj nejaké asistencie.
Zostava Lipovníka: Dányi – Kasper, J. Dávid, R. Szucs st., Zagiba, Barczi, Zupko, G. Lázár, F. Emődi, R.Szucs ml., Bollo. Striedali Erdélyi a Németh.
Zostava Nižnej Slanej: Nemec - Schvarz, Karas, Prónai, Keršák, Boroš, Hlaváč, Junger, Valko, Gelda, Valentko. Striedal: Slovák.
Florian Emődi, zdroj: lipovnik.webnode.sk
Foto: Tamás Józsa

Čítať 2238 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!