×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/sport/futbal/rakovnica/turnaj
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/futbal/rakovnica/turnaj
štvrtok, 28 júl 2011 17:14

Memoriál Jána Hlaváča a Jána Kožára v Rakovnici najlepšie dopadol pre futbalistov Rudnej Doporučený

Napísal(a) Dr. Jozef Sabo
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Sviatok sv. Márie Magdalény, patrónky obce Rakovnica sa spája aj so športovými podujatiami. Aj v nedeľu 24. júla 2011 tomu tak bolo. Doobeda bola svätá omša na Iváďove, Magdoléne, od 12.00 hod. na ihrisku TJ Rakovnica futbalový turnaj. Občanov obce, futbalových fanúšikov futbalový klub v Rakovnici pozval na futbalový turnaj – Memoriál Jána Hlaváča a Jána Kožára. Turnaja sa zúčastnili štyri mužstvá: TJ Baník Rakovnica, TJ Baník Rožňavské Bystré, TJ Sokol Rudná a TJ Družstevník Honce (všetky mužstvá sú v prílohe na fotografiách).
Po slávnostnom otvorení turnaja, privítaní futbalových klubov, návštevníkov sa odobrali predstavitelia TJ Baník Rakovnica,

spolu so starostom obce Ľubošom Leštákom na obecný cintorín k hrobom J. Hlaváča a J. Kožára. S pietou položili kvety na ich hroby a minútou ticha si uctili ich pamiatku. Po tomto ceremoniáli sa odobrali späť na ihrisko.
Futbalová plocha bola perfektná. Počasie nebolo ideálne, ale hrať sa dalo primerane. I keď trúsil dáždik, divákov bolo neúrekom. O hráčov i divákov bolo komfortne postarané! Občerstvenie rôzneho druhu, výborný guláš mali všetci k dispozícii.
Jednotlivé zápasy ukázali na výbornú pripravenosť hráčov. Odhalili aj menej zohraté mužstvá a slabšiu prípravu.

Výsledky zápasov:
Rožňavské Bystré - Rudná 0:1, Rakovnica - Honce 3:5.
3. miesto Rožňavské Bystré - Rakovnica 3:0.
O 1. miesto Rudná - Honce 7:1

Konečné poradie v turnaji:
1. miesto - Rudná
2. miesto - Honce
3. miesto - Rožňavské Bystré
4. miesto - Rakovnica

Celý deň bol vydarený. Spokojní boli veriaci i futbaloví fanúšikovia. Zápasy mali svoju dynamiku. Prezradili verejné tajomstvo, a to, že v každom mužstve sa nájdu futbalové esá. Táto myšlienka už niekoľko rokov za sebou vŕta v hlavách futbalistov i manažérov. Otázka znie: Bude každý hrať na svojom piesočku, alebo sa vytvorí jedno silné, reprezentačné futbalové mužstvo, ktoré má šancu rýchleho postupu. Otázka nie je dostatočne aktivovaná, akútna. Budúcnosť ukáže, čo bude lepšie, ekonomickejšie, úspešnejšie, progresívnejšie. Dnes je dôležité to, že každá obec má svoj futbalový klub, svojich verných fanúšikov. Je to o zážitku z hry i keď o postupe sa hovoriť nedá. Je to o hrdosti na obec, tradíciu. Je to o športovom súperení, o výhre, realizácii aktívnych futbalistov, príprave novej futbalovej generácie.
Text a foto: Dr. Jozef Sabo

{gallery}sport/futbal/rakovnica/turnaj{/gallery}

Čítať 2804 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!