nedeľa, 23 jún 2013 18:24

Nižná Slaná uzavrela futbalovú sezónu prehrou s rezervou Gemerskej Hôrky Doporučený

Napísal(a) Bc. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerská Hôrka B – Nižná Slaná 5:1 (1:1). Gól hostí: Nemec. ŽK: Hajči, Schvarz, Prónai. ČK: Schvarz. V dohrávke 17. kola II. triedy ObFZ Rožňava cestovala Nižná Slaná do Gemerskej Hôrky, kde sa mala stretnúť s rezervou šiestoligistu. Podobne ako v predošlom kole nastúpila v oslabenej zostave (chýbali Soják, Leštach, Gemerský, Cangár). Do poľa tak musel ísť brankár Nemec. Po treste sa do zostavy vrátil Valko. Domáce a hosťujúce mužstvo nastúpili na zápas s jedenástimi hráčmi.

Zápas sa začal rozohrávkou hostí. Už z prvej akcie sa im podarilo skórovať. Domáci brankár neudržal nakopnutú loptu Dieho do šestnástky. Odrazenú loptu poslal do brány domácich Nemec, 0:1. Hra mužstiev sa vyrovnala, domáci útočili viac ako hostia. Za hostí bola Valkova strela z 25 metrov nepresná. Domáci si vypracovali viac šancí ako hostia. Dve strely im zblokovala stopérska dvojica hostí Hajči – Prónai. Domáci si vytvorlii prevahu, bolo otázkou času, kedy vyrovnajú. Pri jednej zo striel pomohlo Máťašovi brvno. Druhú prízemnú strelu kryl. Napokon sa domácim v závere polčasu podarilo vyrovnať. Máťaš strelu domáceho hráča vyrazil, pri odrazenej lopte bol skôr domáci hráč a prekonal ležiaceho brankára hostí. 1:1. V závere polčasu bola hra vyrovnanejšia.
V druhom polčase sa hosťom nedarilo kombinovať, v ich hre boli nepresnosti. Domáceho brankára neohrozili. Naopak viackrát inkasovali. Po akcii po ľavej strane domáci ľavý útočník strelou k ľavej žrdi dostal domácich do vedenia. 2:1. Ďalší pridali po penalte. Po nevydarenom útoku hostí sa dostali do brejku domáci. Prenikajúceho útočníka zastavil nedovolene v šestnástke Schvarz, za čo videl aj žltú kartu. Nasledovala penalta, ktorú domáci hráč premenil. 3:1. V ďalšom priebehu sa hra mužstiev veľmi nezmenila. Hosťom sa kombinačne nedarilo, dve strely mali nepresné. Domáci vyslali na bránu hostí 7 striel , z toho tri boli nepresné. Skórovali však so samostatného nájazdu. 4:1. Potom chceli zísť z ihriska dvaja hráči hostí, napokon zišiel iba Schvarz. Následne dostal po pokyne od Petra HR červenú kartu. V závere zápasu domáci skórovali v poslednej minúte, keď dvaja hráči postupovali na Máťaša. 5:1.
Pred 30 divákmi rozhodoval Július Gyenes, na čiare bol Ladislav Petro.

 

 

Strelci Nižnej Slanej v jarnej časti:

1 gól: Schvarz, Prónai, Nemec
2 góly: Ján Junger, Keršák, Die, Leštach,
3 góly: O. Junger,
4 góly: D. Hajči
7 gólov: Gelda,
12 gólov: Valko.

Celkové poradie:

12 gólov: Valko, Gelda,
10 gólov: Milko 
  7 gólov: O. Junger
  5 gólov: Hajči
  4 góly: Karas
  3 góly: Ján Junger, Keršák
  2 góly: Leštach, Die,
  1 gól: Slovák, Schvarz, Prónai, Nemec.

Vyhodnotenie sezóny si necháme na neskoršie.

Bc. Štefan Tomášik

 {jcomments on}

Čítať 1850 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!