nedeľa, 01 september 2013 18:27

Po zápase so Štítnikom dlho do noci znel v Bystrom oslavný chorál: "Baníčku, my sme s tebou"

Napísal(a) Miloš Leng
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

sti bys1aŠtítnik – Rožňavské Bystré 2:4 (1:2). 5. kolo 31.8.2013. Bystrania na ihrisku v Kunovej Teplici začali duel so Štítnikom dosť zakríknuto. Preto domáci od začiatku diktovali tempo zápasu a nepríjemne začali ostrelovať Koncza v bráne Bystrého. Už v 3. minúte zachraňoval nebezpečné dva strely. Bystrania sa osmelili a v 5. minúte mohol Krága hlavou dať aj gól, no loptu zblízka minul. V 13. minúte vystrelil spoza 16-ky po zemi Rochl a jeho tečovaná strela skončila v bráne hostí. 1:0 O niekoľko minút na to opäť Rochl dobre vystrelil z 20 metrov, no Koncz jeho strelu vyrazil. V 24. minúte sa uvoľnil v 16-ke Bystrého Krága ml., a zvýšil stav zápasu na 2:0 pre Štítnik. Po tomto góle sa Bystrania konečne začali dostávať do lepšieho tempa a hra v poli sa postupne vyrovnala. V 35. minúte po chybnej rozohrávke Lukáča zobral loptu Urban, vnikol do 16-ky a strelou popri Čipkovi v bráne Štítnika znížil na 2:1. Obrovskú príležitosť na vyrovnanie prepásol v 38. minúte Tomko, keď Urbanovu spätnú prihrávku nedokázal zblízka streliť do odkrytej brány.

Druhý polčas už patril Bystranom. Domáci sa počas celého 2. polčasu už nedostali do výraznejšej šance. Po úvodnej dobrej 15-minútovke 2. polčasu sa po rohu dostal k lopte striedajúci Leng a jeho centrovanú loptu zrazil rukou domáci hráč. Rozhodca ruku ocenil penaltou, ktorú Urban bezpečne premenil. 2:2 V 72. minúte Leng zachytil aut domácich, vysunul Urbana, ktorý strelou po zemi dal vedúci gól Bystrého. 2:3 V 80. minúte sa situácia zopakovala. Leng zachytil rozohrávku domácich, z podobného priestoru ako v predchádzajúcom góle vysunul Urbana, ktorý navlas rovnakým spôsobom a z rovnakej vzdialenosti zvýšil na 2:4. Domáci sa už na odpoveď nezmohli. Do neskorých večerných hodín zneli ešte v Bystrom oslavné chorály ,,Baníčku, my sme s tebou“.

Pred asi 150 divákmi rozhodoval Molnár.
Zostava Rožňavského Bystrého: Koncz, Jaro Gallo, Kuchta, Fábian, Demjan, Krága, Lompart, Lipták, Dorkin, Tomko, Urban ml. Striedali: Galata, Leng.

Miloš Leng

Foto: autor a Silvia Lengová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čítať 2019 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:36

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!