nedeľa, 06 apríl 2014 20:34

Prvé víťazstvo Bystranov v zápasoch s Vyšnoslancami

Napísal(a) Miloš Leng
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rb IMG 7204aRožňavské Bystré – Vyšná Slaná 3:1 (1:1). Góly R.B. - Urban 2, Lipták. Za V. Slanú – Zábrel. Po vydarenom prvom majstrovskom zápase na jar v Slavošovciach, v ktorom Bystrania zvíťazili vysoko 1:9, chceli hráči aj v dnešnom zápase 16. kola 1. triedy proti Vyšnej Slanej potvrdiť vzostupnú formu. To sa im aj podarilo a konečne s týmto súperom brali všetky 3 body. Dopomohli im k tomu aj hostia, lebo pricestovali iba desiati. 
V chladnom a sychravom počasí boli od úvodu Bystrania aktívnejší ako ich súper. Už v 2. minúte vyslal na bránu hostí strelu Kuchta a v 7. minúte Ján Gonos, nová posila z Betliara, trafil brvno. Prvý gól však dali Vyšnoslanci, keď v 10. minúte nedôrazne odohranú loptu zo 16-ky, poslal do brány Zábrel. Potom prišli chvíle domácich. Najskôr Fábian z blízka mieril ponad bránu, a v 16. minúte po centri Kuchtu Urban hlavou vyrovnal na 1:1. Aj po tomto góle mali Bystrania hernú prevahu a ďalšie nebezpečné strely Minčíka a Jána Gonosa vyrazil veľmi dobre chytajúci brankár V. Slanej. Hostia však neboli pasívni a v 21. minúte nebezpečne ohrozili Konczovu bránu. V 30. minúte Lipták z priameho kopu takmer prekonal brankára a o minútu neskôr Urban obišiel aj brankára, no z uhla

už nedokázal presne zakončiť. Od 30. do 35. minúty hostia zatlačili domácich do 16-ky a strelami z každej pozície ohrozovali Koncza. Veľmi blízko ku gólu mal Gonos v 40. minúte, no jeho pekný priamy kop skončil na tyči. 

Úvod druhého polčasu bol vyrovnaný. Najskôr Urban hlavou v 51. minúte natiahol brankára a hneď z protiútoku zase mohli skórovať hostia. Od 65. minúty začali mať Bystrania miernu prevahu, no strely na bránu od Lomparta, Demjana a Fábiana brankár hostí pochytal. V 70. minúte prišla situácia, keď postranný rozhodca odmával ofsajd, no blízko hry stojaci hlavný rozhodca Molnár nechal v hre pokračovať. K lopte sa dostal Lipták a z 20. metrov z uhla strelou po zemi zvýšil na 2:1. Hostia sa nestihli po góle ani spamätať a Urban o minútu neskôr po rýchlom protiútoku pridal tretí gól Bystranov. 3:1. Hostia sa však nevzdávali a domáca obrana mala čo robiť až do záveru, aby nedovolila hosťujúcim útočníkom zápas zdramatizovať.
Pred 70 divákmi zápas veľmi dobrej úrovne rozhodoval Molnár.
Zostava Rožňavského Bystrého: Koncz, Demjan, Jaro Gallo, Fábian, Kuchta, Dorkin, Gonos, Lipták, Lompart, Minčík, Urban. Striedali: Galata, Tomko, Kubej. Tréner: Ľ. Gallo.

Miloš LENG

Čítať 2146 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!